Η Nokia ήρθε με μία αρκετά ενδιαφέρουσα ιδέα, φτιάχνοντας ένα φόρεμα αποτελούμενο από Lumia 1520 phablets. H Φιλανδική εταιρεία συνεργάστηκε με τον οίκο μόδας Fyodor Golan και το φόρεμα θα παρουσιαστεί στην Fashion Week 2014 του Λονδίνου.

Το φόρεμα θα αποτελείται από 35 Lumia 1520 phablet με εναλλασσόμενες εικόνες που θα συγχρονίζονται με το περπάτημα αυτού που το φοράει. Η εταιρεία σχεδιασμού ΚΙΝ βοηθάει την Nokia και την Golan όσο αναφορά τις τεχνολογικές παραμέτρους του φορέματος. Σύμφωνα με το Nokia Conversation:

“Η ΚΙΝ χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό σκίτσων, 3D- printing, Python και C# γλωσσών προγραμματισμού για την κατασκευή αυτού του φορέματος”.

nokia dress

H Nokia συμπληρώνει ότι:

“ Καθώς το φόρεμα θα κινείται οι εικόνες στις οθόνες θα αλλάζουν χρώματα, δημιουργώντας ένα ενιαίο λαμπυρίζον εφέ που θα εξομοιώνει την μορφή πραγματικού υφάσματος. Για να επιτευχθεί αυτή η ψευδαίσθηση, μια custom εφαρμογή γι’αυτό το σκοπό θα τραβάει δεδομένα από το GPS των συσκευών ώστε να προσαρμόζει τα εφέ των οθονών ανάλογα με την κίνηση το κατόχου”.

Δεν γνωρίζουμε τι θα απογίνει το δημιούργημα μετά την εβδομάδα μόδας αλλά σίγουρα δεν θα ναι ένα φόρεμα που μπορείς να πας για χορό.

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.