Οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στη συνολική υγεία μας, με καθημερινά workouts και διάφορα εργαλεία παρακολούθησης θερμίδων. Ως μέρος αυτής της αλλαγής του τρόπου ζωής, πολλοί επιλέγουν διατροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως με φρούτα και λαχανικά.
Αν και μια τέτοιου είδους διατροφή θεωρείται ως από τις πιο υγιεινές που θα μπορούσε κάποιος να κάνει, τέτοιου είδους τροφές περιέχουν αρωματικούς υδρογονάνθρακες ή PAHs όπως είναι η συντομογραφία τους.
Οι PAHs εισέρχονται σε αυτού του είδους τα τρόφιμα μέσω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με το μολυσμένο νερό, ενώ, σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης, συχνά σχηματίζονται κατά την επεξεργασία και το μαγείρεμα. Η λίστα με τα τρόφιμα όπου αυτά εμφανίζονται πιο συχνά έχεις ως εξής:
Η Ευρώπη κάνει τα συστήματα πληρωμών TARGET να μιλούν με άλλα συστήματα
- καπνιστά κρέατα ή ψητά κρέατα, όπως και ψάρια, κοτόπουλο που κάνουμε στα κάρβουνα, μπέικον, μοσχάρι.
- Καψαλισμένο ψωμί, καβουρδισμένες φυτικές τροφές, καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ ή ξηροί καρποί, καμένα λαχανικά.
- Διάφορων ειδών έλαια και λίπη, τα οποία έχουν υποστεί επεξεργασία σε υψηλές θερμοκρασίες.Για παράδειγμα, τα λάδια τηγανίσματος που χρησιμοποιούνται ξανά.
- Προϊόντα που έχουν εκτεθεί σε περιβαλλοντική ρύπανση, όπως, για παράδειγμα, τα λαχανικά με φύλλα.
- Δημητριακά τα οποία έχουν υποστεί επεξεργασία. Ή ψημένα σνακ.
Η επιστημονική έρευνα είναι διαθέσιμη εδώ
Όπως σχολιάζουν οι επιστήμονες στην έρευνά τους, το ψήσιμο στη σχάρα, το μπάρμπεκιου και το τηγάνισμα ενισχύει τη δημιουργία αυτών των ενώσεων. Αυτό συμβαίνει από την ατελή καύση λιπών και άλλων συστατικών που τείνουν να συγκεντρώνονται σε σημεία που είναι μαύρα, που έχουν σκουρύνει δηλαδή ή καεί.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.











































