Σύμφωνα με νέες έρευνες άτομα που λαμβάνουν φάρμακα παρόμοια με το Ozempic έχουν αναφέρει ότι έχουν βιώσει μια αλλαγή στις προτιμήσεις τους και μια χαμηλότερη επιθυμία να φάνε φαγητό που κάποτε προτιμούσαν.

Όπως είναι γνωστό το Ozempic είναι ένα φάρμακο GLP-1 που παρασκευάζεται από σεμαγλουτίδη και χορηγείται με ένεση μία φορά την εβδομάδα για να βοηθήσει στη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2. Το Wegovy είναι ένα παρόμοιο φάρμακο, εγκεκριμένο από τον FDA για την απώλεια βάρους, ενώ το Ozempic συνταγογραφείται αυστηρά μόνο για τη διαχείριση του διαβήτη.

εργαστήριο φάρμακα

Σύμφωνα με την Alyssa Fraser, πρώην δημοσιογράφο μαγειρικής που έπαιρνε Wegovy, είχε δηλώσει στο παρελθόν στο Scientific American πώς για εκείνη, η απώλεια κιλών συνοδεύτηκε από μια απροσδόκητη παρενέργεια όπως την αλλαγή στη γεύση ορισμένων τροφών. Αφού ξεκίνησε το Wegovy, η Fraser διαπίστωσε ότι έχασε το ενδιαφέρον της για τα γεύματα που κάποτε απολάμβανε. Αυτή δεν ήταν η μοναδική παρόμοια καταγραφή καθώς και άλλοι χρήστες του φαρμάκου αυτού είχαν παρόμοιες εμπειρίες.

Ορισμένες έρευνες υποστηρίζουν αυτές τις προσωπικές μαρτυρίες όπως μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Food Quality and Preference. Διαπίστωσε ότι άτομα που έπαιρναν φάρμακα GLP-1 όπως το Wegovy και το Ozempic ανέφεραν ότι κατανάλωναν λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα, κόκκινο κρέας και ζαχαρούχα ποτά. Αντ’ αυτού, κατανάλωναν περισσότερα φρούτα, χόρτα και νερό. Αυτά τα φάρμακα μιμούνται το GLP-1, μια ορμόνη που απελευθερώνει το έντερο ως απόκριση στην τροφή. Δρα σε περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με την όρεξη και την ανταμοιβή, μειώνοντας την ευχαρίστηση που προέρχεται από το φαγητό.

Μεγάλη αύξηση στις ψηφιακές επιθέσεις – Πως εκμεταλλεύονται γνωστά οικογενειακά brands

Παρ όλα αυτά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για την πλήρη κατανόηση αυτών των αισθητηριακών αλλαγών. Παράλληλα σύμφωνα με τους ειδικούς οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες μεταξύ των ατόμων που έλαβαν θεραπεία με Ozempic, για την ενδεδειγμένη χρήση του στον διαβήτη τύπου 2, είναι τα γαστρεντερικά συμβάντα, όπως ναυτία, διάρροια και έμετος. Τα περισσότερα συμβάντα ήταν παροδικά και ήπιας ή μέτριας σοβαρότητας και υποχώρησαν χωρίς οριστική διακοπή της θεραπείας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.