Σε ένα άκρως εντυπωσιακό πείραμα, φυσικοί κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη βόμβα μαύρης τρύπας στο εργαστήριο. Το concept το οποίο προτάθηκε για πρώτη φορά το 1969 από τον φυσικό Roger Penrose, παρέμενε σε θεωρητικό στάδιο μέχρι και σήμερα. Το πείραμα, αν και υπόσχεται πολλά, όπως αναφέρουν επιστήμονες, δεν χρησιμοποιεί μια πραγματική μαύρη τρύπα. Αντίθετα, χρησιμοποιεί ένα σύστημα που μιμείται την φυσική μιας μαύρης τρύπας.

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του μοντέλου που δημιούργησαν οι ερευνητές είναι η ασφάλειά του καθώς δεν έχουν να κάνουν με τις  ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες που σχετίζονται με τις πραγματικές μαύρες τρύπες.

Η «έκρηξη» που συνέβη στο πείραμα είναι ελεγχόμενη και ακίνδυνη, προσφέροντας έναν ασφαλέστερο τρόπο για τη διερεύνηση ενός φαινομένου που, στην αρχική του μορφή, θα μπορούσε να έχει τρομακτικές συνέπειες στο διάστημα.

Αυτό είναι το νέο ERTFLIX και με κατέβασμα περιεχομένου

Μελετώντας τον τρόπο με τον οποίο η ενέργεια μπορεί να παγιδευτεί και τελικά να απελευθερωθεί από ένα σύστημα που προσομοιάζει σε μια μαύρη τρύπα, οι επιστήμονες μπορεί να ανακαλύψουν νέους τρόπους  σχετικά με την εξαγωγή ενέργειας.

 Ο Penrose είχε προτείνει την άποψη το 1960 ότι μια μαύρη τρρύπα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν πηγή ενέργειας. Η θεωρία του υποστήριζε ότι αν εισερχόταν ενέργεια στο σύστημα, αυτή θα παγιδεύονταν από τα βαρυτικά πεδία, θα ενισχύονταν από τις περιστροφικές δυνάμεις αυτής, προκαλώντας την απελευθέρωση μιας απίστευτα μεγάλης ποσότητας ενέργειας.

Οι μαύρες τρύπες είναι γνωστό ότι διαθέτουν στροφορμή, ή οποία παίζει κρίσιμο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν με την περιβάλλουσα ύλη. Η δημιουργία μιας βόμβας μαύρης τρύπας στο εργαστήριο μπορεί να ρίξει φως στη μυστηριώδη συμπεριφορά των περιστρεφόμενων μαύρων τρυπών, όπως ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρουν ενέργεια και αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.