Η Google ξεκίνησε την κυκλοφορία ενός νέους χαρακτηριστικού που σίγουρα δεν πρέπει να αγνοήσετε, καθώς εκτός από τον χρόνο που μπορεί να σας γλυτώσει, θα σας κρατήσει μακριά και από μπελάδες. Ο λόγος για την κίτρινη ειδοποίηση, όπως την ονομάζουν οι χρήστες.

Η νέα «κίτρινη» ειδοποίηση, ενσωματώνεται πλέον στο Google Play Store, που χρησιμοποιούμε όλοι για να κατεβάζουμε εφαρμογές. Ανά τακτά διαστήμα όμως, βλέπουμε ενημερώσεις από την Google, για κακόβουλες και επικίνδυνες εφαρμογές που έχουν ανέβει στο δημοφιλές κατάστημα εφαρμογών. Αυτές τις εφαρμογές η Google τις αφαιρεί από το Play Store, ενώ τις απεγκαθιστά και από τα κινητά μας, μέσω του Google Play Protect. Αρκετές φορές όμως, χρειάζεται κάποιες ημέρες ή και εβδομάδες μέχρι η Google να ανιχνεύσει τις κακόβουλες εφαρμογές.

Η νέα προειδοποίηση εμφανίζεται στην καρτέλα μιας εφαρμογής, όταν πολλοί από τους χρήστες που την έχουν κατεβάσει, αν απεγκατέστησαν αμέσως μετά. Αυτό μπορεί να έχει συμβεί επειδή δεν κάνει αυτό που περιγράφει ή επειδή ανίχνευσαν πως κάτι δεν πάει καλά με την εφαρμογή.

Με την νέα προσθήκη λοιπόν, θα δούμε ποιες εφαρμογές δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε, είτε γιατί δεν κάνουν αυτό που υπόσχονται, είτε γιατί εμφανίζουν παράξενη ή και παράνομη συμπεριφορά.

Η κίτρινη ειδοποίηση γράφει:

«Αυτή η εφαρμογή απεγκαθίσταται συχνότερα σε σχέση με άλλες στο Play Store».

Έτσι λοιπόν, αν αρκετοί χρήστες διαγράφουν την εφαρμογή πολύ σύντομα μετά την εγκατάσταση, το Google Play Store, προειδοποιεί όσους πάνε να την κατεβάσουν.

κίτρινη ειδοποίηση

Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι πως η εφαρμογή είναι χαμηλής ποιότητας, πως δεν κάνει αυτό για το οποίο προορίζεται ή πως προσπαθεί να μας χρεώσει για μια κακή υπηρεσία. Με αυτή την ειδοποίηση, εκτός από την αποφυγή κινδύνων, μας γλυτώνει και από τον χρόνο που θα χρειαστεί για να δούμε πως μια εφαρμογή δεν είναι καλή, αφού πολλές φορές οι developers αγοράζουν ψεύτικες κριτικές για να προωθήσουν την εφαρμογή τους.

Η ειδοποίηση έχει χαρακτηριστεί κίτρινη από τους χρήστες, καθώς όταν είναι ενεργοποιημένο το Dark Mode, έχει μια πορτοκαλοκίτρινη απόχρωση.

Η απόλυτη προσφορά Cosmote κυριολεκτικά για όλους!

Μαζί με αυτή, έρχονται και δύο ακόμα παρόμοιες ειδοποιήσεις, οι παρακάτω:

«Οι χρήστες αλληλοεπιδρούν με αυτή την εφαρμογή λιγότερο συχνά από άλλες στο Play».

«Αυτή η εφαρμογή έχει λιγότερους χρήστες σε σχέση με άλλες στο Play».

Αυτές δείχνουν πως οι εφαρμογές δεν είναι τόσο χρήσιμες για πολλούς ή ότι δεν τις έχουν κατεβάσει αρκετοί χρήστες. Αυτό σημαίνει πως ίσως δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αρκετούς χρήστες και δε δείχνουν προς περίεργη συμπεριφορά.

Αυτές οι ειδοποιήσεις ήρθαν την κατάλληλη στιγμή, με το Google Play Store να έχει γεμίσει chatbots, που δεν κάνουν αυτό που υπόσχονται, και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που κρύβουν υψηλές χρεώσεις για λειτουργίες που μπορείς να βρεις αλλού πολύ φθηνότερα ή και δωρεάν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.