Η αλήθεια είναι πως οι πυραμίδες της Γκίζας, αποτελούσαν πάντοτε πηγή μυστηρίου, ταυτόχρονα όμως και θαυμασμού. Μια νέα όμως μελέτη την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, ρίχνει φως στον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε και αποκαλύπτεται ότι ήταν πολύ πιο εξελιγμένος από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα, τουλάχιστον για τα δεδομένα της εποχής.

Το πρώτο πρόγραμμα στην Ελλάδα με την τεχνολογία Cosmote 5G+ Network Slicing είναι γεγονός

Η έρευνα συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η εμβληματική πυραμίδα Step Pyramid του Djoser ηλικίας 4.500 ετών ανεγέρθηκε με τη βοήθεια ενός μοναδικού υδραυλικού συστήματος ανύψωσης. Στο παρελθόν, οι ειδικοί πίστευαν ότι η πυραμίδα κατασκευάστηκε πιθανότατα με τη χρήση ενός δικτύου από ράμπες και μοχλούς.

Επάνω: ένας χάρτης της περιοχής με την πορεία του νερού προς την πυραμίδα Step – κάτω  ένα διάγραμμα της διαδικασίας οικοδόμησης

Ωστόσο, η τελευταία και πιο ανάλυση αναφέρει ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι διοχέτευαν τα κοντινά κανάλια νερού για να τροφοδοτήσουν ένα σύστημα υδραυλικής ανύψωσης.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι φημίζονται για την πρωτοπορία τους στον τομέα των υδραυλικών συστημάτων μέσω καναλιών για αρδευτικούς σκοπούς και για τη μεταφορά τεράστιων λίθων επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές.

Διαθέσιμο σε όλους το ψηφιακό ευρώ το 2025!

Η πυραμίδα Step Pyramid, πιστεύεται ότι χτίστηκε γύρω στο 2680 π.Χ. ως ταφικό συγκρότημα για τον φαραώ της Τρίτης Δυναστείας Djoser. Ωστόσο, η ακριβής μέθοδος κατασκευής της παρέμενε πάντα ασαφής.

Παρ’ όλα αυτά, ενώ οι συγγραφείς αισθάνονται σίγουροι ότι η εσωτερική αρχιτεκτονική της πυραμίδας Step είναι σύμφωνη με μια υδραυλική συσκευή ανύψωσης που δεν έχει αναφερθεί ποτέ πριν, παραδέχονται ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες.

Στόχος τους είναι τώρα να διαπιστώσουν πώς θα μπορούσε να ρέει το νερό μέσα από τα φρεάτια, καθώς και πόση ποσότητα νερού ήταν διαθέσιμη στη γύρω περιοχή χιλιάδες χρόνια πριν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.