To 2015 τιμήθηκε με βραβείο φυσικής η ομάδα που κατάφερε να μοντελοποιήσει τη δυναμική των ρευστών στην ούρηση για ένα πλήθος διαφορετικών ζώων. Ανακάλυψαν και καθιέρωσαν τον Νόμο της Ούρησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως τα ζώα άνω των 3 κιλών τείνουν να αδειάζουν τις ουροδόχους κύστες τους σε διάστημα 21 δευτερολέπτων.
Η ουρολόγος Nicole Eisenbrown, ανέφερε στην ιστοσελίδα Well and Good ότι αυτός ο κανόνας μπορεί να εφαρμοστεί και στους ανθρώπους. Δηλαδή αν παρατηρήσετε ότι η χρονική διάρκεια της ούρησης ξεπερνάει κατά πολύ τα 21 δευτερόλεπτα δείχνει ότι τα κρατάτε για πολύ ώρα.
Ο μέσος αριθμός των φορών που πηγαίνουμε στην τουαλέτα για ούρηση είναι 4 – 8 φορές την ημέρα καθώς και μια φορά τη νύχτα ή δυο φορές αν είστε άνω των 60. Το όριο υπαγορεύεται από την ευελιξία της ουροδόχου κύστης μας και αυτό μπορεί να αλλάξει αν αναγκάζετε τον εαυτό σας να ουρεί περισσότερο από όσο πραγματικά χρειάζεται.
Η λίστα των ιστοσελίδων που είναι μπλοκαρισμένη στην Ελλάδα (blacklist) και οι ποινές – Η νέα λίστα
Είναι λογικό πολλές φορές να ξεπερνάμε το όριο των 4-8 φορών, ειδικά αν έχουμε μια πολυάσχολη μέρα και προσπαθούμε να ουρήσουμε κάθε φορά που φεύγουμε από το σπίτι. Ωστόσο κάτι τέτοιο επιδεινώνει τα συμπτώματα μιας υπεδραστήριας ουροδόχου κύστεως.
Έτσι ονομάζονται οι ουροδόχοι κύστεις που προκαλούν στο άτομο μια ξαφνική και επείγουσα ανάγκη για ούρηση, μια ανάγκη που δεν μπορεί να περιμένει. Αυτό εξαρτάται από τη χωρητικότητα και την ανοχή που αυτή παρουσιάζει, επειδή αυτό το ελαστικό όργανο μπορεί συνήθως να συγκρατήσει κατά μέσο όρο 300 έως 600 χιλιοστά του λίτρου.
Η περιστασιακή ούρηση δεν πρόκειται να προκαλέσει κάποια δραματική αλλαγή, αλλά αν πηγαίνετε στην τουαλέτα συστηματικά πολύ πριν η κύστη σας γεμίσει επαρκώς, μπορεί να την εκπαιδεύσει να σταματήσει να είναι τόσο ελαστική, δίνοντάς σας αυτή την επιτακτική ανάγκη πριν έρθει πραγματικά η ώρα.
Η ούρηση αποτελεί ίσως μια από τις πολύτιμες πηγές πληροφοριών για την υγεία ενός ατόμου. Μπορείς να πας ένα δείγμα σε κάποιο εργαστήριο για έλεγχο, αποτυπώνει αν είσαι αφυδατωμένος, ενώ μπορεί να δώσει και πληροφορίες για την ύπαρξη καρκίνου. Ωστόσο η συχνότητα είναι επίσης δείγμα της υγείας μας. Αν ανησυχείς για την συχνότητα που πηγαίνεις στην τουαλέτα θα πρέπει πάντα να έρθεις σε επαφή με έναν ειδικό.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.