Ένα ρομποτικό διαστημόπλοιο τράβηξε νέες φωτογραφίες του Ερμή, που μόλις δημοσιεύθηκαν και δείχνουν την επιφάνεια του πλανήτη με υψηλή λεπτομέρεια. Τις φωτογραφίες δημοσίευσε το Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός (ESA), στο πλαίσιο του BepiColombo. Πρόκειται για μια αποστολή σε συνεργασία με την Ιαπωνία για την αποστολή ενός σκάφους σε ένα σπάνια επισκέψιμο πλανήτη, που παραμένει αρκετά μυστηριώδης, τον Ερμή. Αυτές οι φωτογραφίες έρχονται από την έκτη πτήση του διαστημικού σκάφους, δίπλα από τον μικρότερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, σε απόσταση μόλις 295 χιλιομέτρων. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται 400 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης.
Το αποτέλεσμα τα σπάει! Πάμε να δούμε ένα κοντινό στην επιφάνεια του πλανήτη.
Το BepiColombo τράβηξε την παραπάνω εικόνα ενώ πετούσε πάνω από τον Βόρειο Πόλο του Ερμή, Παρατηρούμε τις βαθιές σκιές που δημιουργούν τα χείλη των κρατήρων στην επιφάνεια του πλανήτη.
https://twitter.com/BepiColombo/status/1877291015016530148
“Αυτό καθιστά αυτούς τους μη φωτισμένους κρατήρες μερικά από τα πιο κρύα μέρη στο Ηλιακό Σύστημα, παρά το γεγονός ότι ο Ερμής είναι ο πλησιέστερος πλανήτης στον Ήλιο!” είπε η ESA. Επιπλέον, αυτοί οι κρατήρες θα μπορούσαν να φιλοξενούν παγωμένο νερό, μια πιθανότητα που η αποστολή σκοπεύει να διερευνήσει σύντομα.
Για αυτό τον λόγο, περιμένουμε πολλές περισσότερες εικόνες από τον Ερμή τα επόμενα χρόνια. το BepiColombo εκτοξεύτηκε το 2018, όμως μετά από 6 πτήσεις δίπλα από τον Ερμή, πρόκειται να μπει σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη στα τέλη του 2026. Στη συνέχεια το σκάφος θα χωριστεί στα δύο, με τα δύο κομμάτι να είναι σε διαφορετικές τροχιές, για την καλύτερη παρατήρηση του Ερμή.
Το μυστήριο με ανεξήγητες δομές στο κατώτερο τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού
«Η κύρια φάση της αποστολής του BepiColombo μπορεί να ξεκινήσει μόνο σε δύο χρόνια από τώρα, αλλά και οι έξι πτήσεις του στον Ερμή μας έδωσαν ανεκτίμητες νέες πληροφορίες για τον ελάχιστα εξερευνημένο πλανήτη», δήλωσε ο Geraint Jones, ο Επιστήμονας Έργου του BepiColombo στην ESA, σε μια δήλωση . «Τις επόμενες εβδομάδες, η ομάδα του BepiColombo θα εργαστεί σκληρά για να ξεδιαλύνει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα μυστήρια του Ερμή με τα δεδομένα από αυτήν την πτήση».
Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της ESA για μια πιο λεπτομερή ανάλυση αυτών των εικόνων
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.