Μια νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προσθήκη μολύβδου στη βενζίνη στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν υπεύθυνη για 151 εκατομμύρια περιπτώσεις ψυχιατρικών διαταραχών μεταξύ των Αμερικανών. Οι διαταραχές αυτές περιλαμβάνουν τη κατάθλιψη, το άγχος και η υπερκινητικότητα μεταξύ των Αμερικανών πολιτών.

Το 1922 εμφανίστηκε η ιδέα της προσθήκης μολύβδου στο καύσιμο για τη βελτίωση της απόδοσης καυσίμου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν τελικά τη βενζίνη με μόλυβδο το 1996 και στη συνέχεια και άλλες χώρες ακολούθησαν αργά το παράδειγμά αυτό. Η απόφαση της χρησιμοποίησης μολύβδου είχε μεγάλο κόστος καθώς το 2015 περισσότεροι από 170 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν εκτεθεί σε επικίνδυνα επίπεδα μολύβδου στο αίμα ενώ ο εγκέφαλός τους ήταν ακόμη σε ανάπτυξη. Σχετικές έρευνες δείχνουν ότι η έκθεση στον μόλυβδο κατά την παιδική ηλικία βλάπτει τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο, με συνέπειες τόσο για την ψυχική υγεία των ατόμων. Άλλες έρευνες έχουν επικεντρωθεί στην επιρροή της χρήσης μολύβδου στο καύσιμο στην εγκληματικότητα.

μόλυβδος βενζίνη ΗΠΑ διαταραχές

Ο λόγος για τον οποίο ξυπνάμε λίγο πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι!

Οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία είναι αναμφισβήτητα χειρότερες. Η ομάδα εκτιμά ότι οι ΗΠΑ βίωσαν 602 εκατομμύρια επιπλέον πόντους παράγοντα Ψυχοπαθολογίας. Είναι γεγονός ότι η κουλτούρα του αμερικανικού έθνους έχει μετατοπιστεί προς την κατεύθυνση του μεγαλύτερου νευρωτισμού και της μειωμένης ευσυνειδησίας. Η τάση αυτή οδηγεί σε μεγαλύτερο κίνδυνο κακής υγείας όπως καρδιακές παθήσεις και νεφρική ανεπάρκεια. Τα καλά νέα είναι ότι οι νέοι Αμερικανοί εκτίθενται σήμερα σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα μολύβδου. Παρ όλα αυτά, εκατομμύρια παιδιά σε άλλες χώρες εξακολουθούν να είναι εκτεθειμένα στο μόλυβδο.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο Journal of Child Psychology and Psychiatry.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.