Η Huawei είχε κάποτε μεγάλο αντίκτυπο στην παγκόσμια αγορά, ανταγωνιζόμενη κολοσσούς, όπως η Samsung και η Apple. Όμως, το 2019, ο αποκλεισμός της από την αγορά των ΗΠΑ ήταν ένα βαρύ πλήγμα. Εκτός από το ότι δεν μπορούσε να πουλά προϊόντα στις ΗΠΑ, δεν μπορούσε να συνεργαστεί ούτε με αμερικανικές εταιρείες, κάτι που περιόρισε σοβαρά τις δυνατότητές της, προσωρινά.

Παρά τα εμπόδια, η Huawei συνέχισε να καινοτομεί με τα διαθέσιμα μέσα της, παρουσιάζοντας συσκευές όπως το Mate XT, το πρώτο tri-fold smartphone στον κόσμο. Η εταιρεία βασιζόταν μέχρι τον αποκλεισμό της στο Android της Google. Ωστόσο, αναγκάστηκε να απομακρυνθεί σταδιακά από την πλατφόρμα, καθώς η υποστήριξη περιορίστηκε, και να επιταχύνει τις διαδικασίες ανάπτυξης του δικούς λειτουργικού συστήματος. Έτσι, γεννήθηκε το HarmonyOS, ο πραγματικός αντίπαλος του Android.

Τώρα, η Huawei φαίνεται έτοιμη να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα, ανακοινώνοντας την υποστήριξη για “10.000 εφαρμογές και meta-services” στο HarmonyOS NEXT app market. Αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία, καλύπτει το 99,9% των αναγκών των καταναλωτών, κάτι που αν ισχύει, είναι θετικό νέο. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική αλλαγή! Το HarmonyOS NEXT θα σταματήσει επίσημα να υποστηρίζει την εγκατάσταση εφαρμογών Android μέσω sideload.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο πόσο αυτό θα επηρεάσει τους καθημερινούς χρήστες, η Huawei έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος εφαρμογών και υπηρεσιών που φέρεται να καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες των χρηστών. Η εταιρεία έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από έξι εκατομμύρια προγραμματιστές, που έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της πλατφόρμας της.

Παρόλο που οι κινήσεις της Huawei φαίνονται εντυπωσιακές, το ερώτημα παραμένει αν η εταιρεία μπορεί να κερδίσει ξανά έδαφος στις παγκόσμιες αγορές ή αν θα παραμείνει περιορισμένη σε τοπικό επίπεδο. Όλες οι αναφορές ειδικών στο θέμα και οι ισχυρισμοί της εταιρείας φωτογραφίζουν το παγκόσμιο λανσάρισμα του HarmonyOS, αλλά μόνο ο χρόνος θα δείξει πότε και αν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια μόνη εφαρμογή που δεν έχει και τελείωσε σαν εταιρεία : google pay. Δυστυχώς αναγκάστηκα να απομακρύνθω και εγώ γι αυτό τον λογο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.