Μια νέα διαρροή για το PlayStation 5 Pro, αποκάλυψε νέες πληροφορίες γύρω από την κονσόλα που πιθανότατα έρχεται σύντομα. Σε ένα άρθρο στο Dealabs,  ο αξιόπιστος Leaker του PlayStation, billbil-kun είπε ότι το τελικό όνομα της ανανέωσης μεσαίας γενιάς είναι όντως PS5 Pro και δημοσίευσε ένα σκίτσο του σχεδιασμού του με βάση αυτό που φέρεται να είναι στο τελικό κουτί συσκευασίας της νέας κονσόλας.

Το σκίτσο, παραπάνω, δείχνει ένα σχέδιο κονσόλας παρόμοιο με το υπάρχον PS5 Slim, λευκό χρώμα και με δύο θύρες USB-C και ένα κουμπί λειτουργίας στο μπροστινό μέρος. Υπάρχουν όμως τρεις μαύρες λωρίδες στη μέση του εξωτερικού στρώματος του PS5 Pro που δεν βρίσκονται στα βασικά μοντέλα. Ο Billbill-kun σημείωσε ότι το PS5 Pro φαίνεται ελαφρώς παχύτερο από το PS5 Slim.

Το PS5 Pro που είδε ο billbill-kun δεν περιλαμβάνει πληροφορίες για τη μονάδα δίσκου. Αυτό που δεν είναι σαφές είναι εάν η Sony σκοπεύει να κυκλοφορήσει επίσης μια έκδοση της κονσόλας με μονάδα δίσκου. Τιμή δεν αναφέρεται. Το χειριστήριο παραμένει το βασικό DualSense.

PlayStation 5 Pro

Ο billbill-kun αναμένει από τη Sony να ανακοινώσει ένα PlayStation 5 Pro κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2024.

Οι βασικές βελτιώσεις του PlayStation 5 Pro αφορούν την CPU, η οποία λέγεται ότι είναι πανομοιότυπη με την τυπική CPU του PS5, αλλά με «Λειτουργία υψηλής συχνότητας». Αυτό φέρεται να αντιστοιχεί σε αύξηση 10% στα 3,85 GHz. Η GPU, εν τω μεταξύ, λέγεται ότι επιτρέπει ταχύτερη απόδοση και ray tracing υψηλότερης ποιότητας που τροφοδοτείται από 33,5 teraflops. Το τυπικό PS5 προσφέρει 10,28 teraflops. Ωστόσο, μια άμεση σύγκριση PS5 με PS5 Pro θα ήταν περίπου 10,28 έναντι 16 έως 17 teraflops.

Τελευταία ευκαιρία για όλα απεριόριστα με 16 ευρώ για 2 μήνες, στο What’s UP

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία πως το PlayStation 5 Pro θα διαθέτει μια λύση upscaling/antialiasing που ονομάζεται PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling), μια προσαρμοσμένη αρχιτεκτονική μηχανικής εκμάθησης και έναν επιταχυντή AI. Κατά τα άλλα, το PS5 Pro διαθέτει αποσπώμενη μονάδα δίσκου και αποθηκευτικό χώρο 1TB.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.