Με τα event των Samsung και Google να αποτελούν παρελθόν, όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην Apple και στα νέα iPhone 16. Οι φήμες και οι διαρροές μας έχουν ήδη αποκαλύψει πολλά για τον σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά των μοντέλων της σειράς, αλλά τώρα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τις κάμερες.

Σύμφωνα με το Apple Insider, οι κάμερες των επόμενων Apple smartphone θα έχουν ενδιαφέροντες αναβαθμίσεις. Αρχικά, το απλό και το Plus θα διατηρήσουν την κύρια κάμερα των 48MP του iPhone 15, αλλά με βελτιωμένο διάφραγμα f/1.6. Επίσης, η δευτερεύουσα κάμερα θα έχει μεγαλύτερο διάφραγμα f/2.2, που σημαίνει καλύτερη φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό. Επιπλέον, τα δύο μοντέλα θα αποκτήσουν για πρώτη φορά δυνατότητες macro φωτογραφίας.

Από την άλλη, τα iPhone 16 Pro και 16 Pro Max θα διατηρήσουν την κύρια κάμερα των 48MP, ενώ η ultra-wide θα αποκτήσει το χαρακτηριστικό pixel-binning με δυνατότητα λήψης φωτογραφιών 48MP ProRaw. Το νέο format εικόνας JPEG-XL αναμένεται να προστεθεί στη λίστα των υποστηριζόμενων, ενώ τα Pro μοντέλα θα μπορούν να τραβούν βίντεο σε 3K στα 120FPS με υποστήριξη Dolby Vision.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά των επερχόμενων iPhone είναι το Capture Button. Το κουμπί αυτό θα μπορεί να ανοίγει εφαρμογές κάμερας, είτε είναι από την Apple είτε third-party, ενώ θα λειτουργεί και ως trackpad για κινήσεις όπως το zoom. Αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι προσαρμόσιμο μέσω ενός API για τους developers.

Παρόλο που αυτή η διαρροή μας δίνει πολλές πληροφορίες για τις κάμερες των iPhone 16, παραμένουν ακόμη άγνωστες οι τιμές των νέων μοντέλων, με ορισμένες πηγές να αναφέρουν τρελές αυξήσεις – ειδικά στα Pro. Καθώς πλησιάζουμε στην κυκλοφορία τους, αναμένεται να μάθουμε περισσότερα. Μείνετε συντονισμένοι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.