Η υγεία του εντέρου είναι πολύ σημαντική και επηρεάζει όλο το σώμα μας. Και ο αριθμός των κενώσεων δείχνει πόσο υγιείς είστε. Στη καλή λειτουργία του εντέρου παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο τα βακτήρια όσο και η διατροφή και ο τρόπος ζωής.

Η αλήθεια είναι πως ο αριθμός των φορών που πας στην τουαλέτα διαφέρει σημαντικά από άτομο σε άτομο. Οτιδήποτε ανάμεσα σε μερικές φορές την ημέρα και σε μερικές φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι εντελώς φυσιολογικό. Αλλά μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι ο αριθμός των κενώσεών σας δίνει πληροφορίες για τη μακροπρόθεσμη υγεία σας.

Τέλος στην Ελλάδα ο καφές στο αυτοκίνητο!

Η μελέτη, η οποία είναι διαθέσιμη στο Cell Reports Medicine, εξέτασε δεδομένα από 1.400 υγιείς Αμερικανούς ενήλικες και ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που είχαν μη φυσιολογική συχνότητα κινήσεων του εντέρου είχαν επίσης δείκτες μειωμένης λειτουργίας των οργάνων. Με απλά λόγια, ορισμένα όργανα στο σώμα τους δεν λειτουργούσαν σε ιδανικό επίπεδο όταν οι άνθρωποι δεν είχαν φυσιολογικές κενώσεις.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η χρόνια δυσκοιλιότητα και η διάρροια συνδέονταν με πιθανά προβλήματα υγείας. Οι ερευνητές καταλήγουν ότι μια ως δυο φορές την ημέρα είναι το ιδανικό, ενώ οι γυναίκες γενικά τείνουν να έχουν περισσότερες κενώσεις από τους άνδρες. Φρούτα και λαχανικά είναι αυτά που πρέπει να προτιμάτε, ενώ θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά το πρόχειρο φαγητό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.