Ο Γαλαξίας μας, είναι ένας σπυροειδής γαλαξίας με κύρια χαρακτηριστικά τη διόγκωση στο κέντρο, έναν λεπτό και έναν παχύ δίσκο.  Φανταστείτε λοιπόν πόσο έκπληκτοι ήταν οι αστρονόμοι όταν βρήκαν σε αυτόν μερικά αστέρια σχεδόν τόσο παλιά όσο και το σύμπαν.

Όλα πλέον στο Google Wallet: Αυτή είναι η νέα δυνατότητα!

Ο λεπτός δίσκος είναι το μέρος όπου βρίσκεται το ηλιακό σύστημα. Ο ήλιος, έχει ηλικία 5 δισεκατομμυρίων χρόνων και ο δίσκος πιστεύεται ότι σχηματίστηκε πριν από 8 ως 10 δισεκατομμύρια χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν αβεβαιότητες και για το λόγο αυτό οι επιστήμονες αναζητούσαν για παλαιά αστέρια. Στη αρχή του σύμπαντος, μόνο το υδρογόνο το ήλιο και το λίθιο ήταν διαθέσιμα, με τα αρχαία αστέρια να παρουσιάζουν μικρότερη μόλυνση από πιο βαριά μέταλλα, όπως το οξυγόνο και το σίδηρο.

Έτσι, οι ερευνητές θέλησαν να προβούν σε μια καταγραφή των αστέρων στον λεπτό δίσκο σε απόσταση 3.200 ετών φωτός από τον Ήλιο. Βρήκαν έναν εκπληκτικό αριθμό άστρων που είναι πολύ παλιά. Τα περισσότερα από αυτά τα αρχαία αστέρια είναι ηλικίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων ετών. Μερικά έχουν ηλικία άνω των 13 δισεκατομμυρίων ετών. Σχηματίστηκαν όταν το σύμπαν είχε ηλικία αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών.

Αυτά τα αρχαία αστέρια στο δίσκο υποδηλώνουν ότι ο σχηματισμός του λεπτού δίσκου του Γαλαξία μας άρχισε πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως, κατά περίπου 4-5 δισεκατομμύρια χρόνια, ανέφερε ο Samir Nepal, συγγραφέας της έρευνας.

 Όλα αυτά, υποδηλώνουν δυο πράγματα. Ότι ο λεπτός δίσκος του Γαλαξία μπορεί να δημιουργηθεί αρκετά γρήγορα και το δεύτερο ότι ο γαλαξίας μας αντιμετώπισε έντονα επεισόδια σχηματισμού άστρων.

Η έρευνα είναι διαθέσιμη εδώ

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.