Η NASA έχει μεγάλα σχέδια για τη Σελήνη. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θέλει να δημιουργήσει μια Σεληνιακή βάση και να την χρησιμοποιήσει για άλλες αποστολές στο βαθύ διάστημα. Αλλά πριν το κάνει αυτό, θα πρέπει να κατανοήσει πως ο χρόνος περνάει στη Σελήνη.

Βρέθηκε ο πιο πρώιμος γαλαξίας που έχουμε δει ποτέ, είναι εξαιρετικά φωτεινός και τεράστιος

Ο χρόνος, είναι από εκείνα τα παράξενα πράγματα που αλλάζει πολύ ανάλογα με το που βρίσκεσαι. Εδώ στη γη, ο χρόνος περνάει λίγο πιο γρήγορα πάνω σε βουνά. Παρόλο που αυτά τα δευτερόλεπτα μπορεί να κυλούν λίγο πιο γρήγορα, κάθε microsecond έχει ιδιαίτερη σημασία όταν μιλάμε για μεγάλες αποστάσεις.

Στη Σελήνη, ο χρόνος περνάει λίγο διαφορετικά. Μια ημέρα στη Σελήνη είναι κατά 56 microseconds μικρότερη από ότι στον πλανήτη μας. Είναι μικρός αριθμός, αλλά κάνει μεγάλη διαφορά. Και είναι ακριβώς ο λόγος που θέλουν να διαπιστώσουν πως ο χρόνος λειτουργεί στον δορυφόρο του πλανήτη μας.

Οι επιστήμονες δεν θέλουν απλά να δημιουργήσουν μια νέα ζώνη ώρας στη Σελήνη, αν και πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Η NASA θέλει να το πάει πιο πέρα. Να δημιουργήσει μια νέα μέθοδο υπολογισμού και παρακολούθησης του χρόνου στο Φεγγάρι. Η ελπίδα είναι το νέο σύστημα να εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του 2026, την ίδια χρονιά που η NASA θα βάλει ανθρώπους στη Σελήνη με το πρόγραμμα Artemis III. Και ένας νέος και σωστός τρόπος μέτρησης του χρόνου θα είναι σημαντικός για τις αποστολές

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.