Αν τελικά οι φήμες επαληθευθούν, θα αποτελέσει ένα εφιαλτικό σενάριο για την Google. Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής σε παγκόσμιο επίπεδο, με περισσότερους από 600 εκατομμύρια χρήστες στο οικοσύστημα, έχει κηρύξει τον πόλεμο στο Android.  Σύμφωνα λοιπόν με τους Financial Times, το εμπάργκο των ΗΠΑ απέναντι στη Huawei θα είναι λιγότερο απειλητικό για τη συνολική επιχειρηματική της δραστηριότητα και σύμφωνα με αναλυτές, το σημαντικό τμήμα των smartphone συσκευών, ίσως έχει μια ευκαιρία να επιβιώσει.

Όλα φαίνεται ότι θα εξαρτηθούν από τις εκλογές. Αν νικήσει ο Trump λίγα θα πρέπει να αναμένουμε και κάτι τέτοιο ίσως εκκινήσει τις διαδικασίες περί πώλησης της Honor, ή διάσπασης της εταιρείας σε πολύ μικρότερα τμήματα. Αλλά και να κερδίσει ο Biden, αν και υπάρχουν λίγες πιθανότητες σημαντικής αλλαγής του κλίματος, ίσως υπάρχει κάποια αλλαγή στην έμφαση. Θυμηθείτε ότι, οι περισσότερες φωνές στις ΗΠΑ, είναι ενάντια στη Huawei. Είναι επίσης ξεκάθαρο, ότι η Huawei, αναζητά για μια εγχώρια λύση στους περιορισμούς κατασκευής επεξεργαστών που θα περιορίσουν την εξάρτηση από την αμερικανική τεχνολογία.

Σε κάθε περίπτωση, πλέον είναι αναπόφευκτο ότι το σκηνικό των παγκόσμιων mobile οικοσυστημάτων έχει αλλάξει άρδην. Η κυριαρχία του Android και του iOS, που έδειχνε να μην καταλαβαίνει τίποτα όταν ο Trump ανακοίνωσε την blacklist, τώρα βρίσκεται σε κίνδυνο. Η Huawei είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, με τις ρυθμίσεις  της Ουάσιγκτον που αφορούν τους επεξεργαστές να είναι η μόνη αιτία που την διακινδύνευσε. Η Huawei μάλιστα είχε βρεθεί στην πρώτη θέση για λίγο.

Πλέον, υπάρχουν δυο σημαντικοί παράγοντες που φαίνεται ότι θα αλλάξουν το παιχνίδι για πάντα. Πρώτον, η ραγδαία άνοδος άλλων κινεζικών brands σε σημαντικές εξαγωγικές αγορές. Η Xiaomi αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, που έχει ξεπεράσει την Apple για την τρίτη θέση, πίσω από τη Huawei. Υπάρχουν επίσης η BBK, η μητρική εταιρεία των Oppo, Vivo, OnePlus και Realme.

Δεύτερον, η απάντηση της Huawei στο ban, με το Harmony OS και τα HMS. Επιπλέον, η Huawei έχει αναφέρει ότι το Harmony OS θα είναι διαθέσιμο σαν ένα open source λειτουργικό, το οποίο θα προωθηθεί και σε άλλους κατασκευαστές της Κίνας, για να δημιουργηθούν γέφυρες όπως λέει η εταιρεία, μεταξύ Κίνας και Δύσης.  Η Κίνα δηλαδή, θα έχει δυο από τους τρεις κορυφαίους smartphone κατασκευαστές, έχει δηλώσει ξεκάθαρα την επιθυμία να προωθήσει τις εγχώριες δυνατότητες εις βάρος των εισαγωγών και μια Huawei που χτίζει με απίστευτη ταχύτητα το οικοσύστημα που θα ανταγωνιστεί το Android και το iOS.

Και η ειρωνεία είναι ότι η Huawei βρίσκεται κάτω από την απειλή των εγχώριων ανταγωνιστών, με το πιο πρόσφατο τρίμηνο να έχει σημειώσει απώλειες 18% χρόνο με το χρόνο για πρώτη φορά σε έξι χρόνια.  Και όπως αναφέρει η Canalys, αν οι ΗΠΑ δεν αλλάξουν την στάση τους, τότε η Huawei θα επεκτείνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου συστήματος.  Και αυτό ακριβώς είναι πολύ σημαντικό. Αλλάζει το παιχνίδι σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλάζουν τα standards στο λογισμικό χωροφύλακες των οποίων ήταν μέχρι τώρα η Apple και η Google.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχετε φοβερή εμμονή με αυτή την εταιρεία. Δεν γυρνάει ο πλανήτης γύρω από την HUAWEI όπως νομίζετε.

  2. Μπααα χλωμό το κόβω.. Ακόμα έχει πολύ ψωμί για να χτυπήσει την Google. Δυστυχώς βέβαια.. Δεν είναι σωστό το ban ούτε είμαι υπέρ.. Αλλά ειδικά Ευρώπη Αμερική έχει δεθεί με την Google.. Θα δούμε..

  3. Aυτα που λέτε ειναι αρες μαρες κουκουναρες. Ακομα δεν υπαρχει ουτε ενα τηλεφωνο στο κοσμο που να εχει αγοραστει και να τρεχει harmony os. Και εσεις μιλατε για τεκτονικες αλλαγες. Πιστευετε πως αν αρθει το ban δε θα ξαναβαλουν android;

  4. Ίσως ένα από τα πιο κακογραμμένα άρθρα που έχω διαβάσει στην ζωή μου. Αληθινές πληροφορίες copy paste μπλεγμένες με σάλτσες και χαζομάρες σε σημείο να χάνεσαι. Και ο τίτλος ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟΣ.
    Η Huawei ΕΠΕΣΕ μια θέση στην παγκόσμια κατάσταση. Ξεκάθαρο. Η xiaomi ΑΝΈΒΗΚΕ. ξεκάθαρο. Η Huawei έχει πρόβλημα ΚΑΙ στο software ΚΑΙ στο hardware Για το πως θα συνεχίσει στα κινητά. Ξεκάθαρο. Αμερική και σύμμαχοι της ΜΠΑΝΑΡΟΥΝ την Huawei και στο infrastructure του 5g που είναι μεγάλη μπιζνα της.
    Η Google έβγαλε τα καλύτερα αποτελέσματα της εβερ πριν λίγες μέρες, η xiaomi ανεβαίνει ραγδαία και η Huawei παλεύει για την ύπαρξη της.

    Γράφω από P30 pro που ειναι καταπληκτικό. ΑΝ όμως το αλλάξω είναι λογικό ΔΕΝ θα αγοράσω επομενο μοντέλο χωρίς Google services. Αυτά θα τα πάρουν οριακά και μόνο οι Κινέζοι σε σοβαρούς αριθμούς.

    Ημαρτον με τους τίτλους – clickbait που δεν έχουν καμμια σχέση με την πραγματικότητα.

    • Για πρώτη φορά διαβαζω σχόλιο πολύ σοβαρότερο του άρθρου. Σαν να διαβάζω σελίδα για το linux στην δεκαετία του ’90 από κάποιον πικραμένο ονειροπόλο.

    • Τα είπες πολύ πιο σύντομα και περιεκτικά από ότι ο αρθρογράφος με το σχόλιό σου. Αντικειμενικό, τεκμηριωμένο με πραγματικά στοιχεία και όχι με στατιστικά της φαντασίας κάποιου.

      Κρίμα που το Site έχει τέτοια εμμονή με τη Huawei και τους κινέζους κατασκευαστές. Χαλάει η εικόνα σας με τέτοια “άρθρα”, τα οποία ξεφεύγουν ακόμα και απο τα πλαίσια της επιθετικής διαφήμισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.