Τα μέλη του Προγράμματος Πανεπιστημιακών Σπουδών ή αλλιώς ΠΚΣ από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα εργαλείο το οποίο πραγματοποιεί γεωχωρική καταγραφή της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σε αντίθεση με το εργαλείο της Pineza που είχαμε δει πρόσφατα, το οποίο παρουσιάζει τα κρούσματα ανά περιοχή, η εφαρμογή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου εμφανίζει τα “πραγματικά” πιθανά και επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού.

Το πανεπιστήμιο έχει δημιουργήσει μία έρευνα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανώνυμα. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επισκεφθεί αυτόν τον σύνδεσμο και να απαντήσει σε μία απλή ερώτηση, αν έχει ή όχι παρατηρήσει στον οργανισμό του συμπτώματα του κορονοϊού.

Έπειτα, δίνει άδεια στην εφαρμογή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου να καταγράψει την τοποθεσία του και καταχωρεί τα δεδομένα.

Το εργαλείο του πανεπιστημίου εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα σύγχρονα Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών για να συγκεντρώνει και να χωροθετεί τις απαντήσεις των χρηστών.

Η κυβέρνηση είναι σε θέση να γνωρίζει πόσοι έχουν προσέλθει στις υγειονομικές μονάδες της χώρας για έλεγχο και σαφώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού. Οπότε, τα στοιχεία που παρέχει η εφαρμογή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου είναι σχετικά πιο ακριβή.

Όπως και να έχει, καλό είναι όλοι να συμμετέχουν στην έρευνα του πανεπιστημίου και εάν θέλουμε να δούμε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν έχουμε παρά να επισκεφτούμε αυτόν τον σύνδεσμο. Έχετε υπόψη ότι το σύστημα δεν λειτουργεί πάντα σωστά και δυστυχώς δεν παρέχει διαρκώς επιτυχή πρόσβαση στους χάρτες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.