Το Samsung Dex είναι ένα από τα πιο cool features των flagship Galaxy smartphones. Σου επιτρέπει να τρέχεις τα Android apps σου σε μια εμπειρία τύπου desktop. Μέχρι την άφιξη του Galaxy Note 10 μπορούσες μόνο να χρησιμοποιήσεις το Dex αν είχες μια εξωτερική οθόνη που αποδεχόταν την είσοδο video. Με το Note 10, η Samsung έκανε τον desktop client ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Dex πάνω από το mac OS ή τα Windows. Αν σκοπεύεις να λάβεις ένα Galaxy Note 10 και ενδιαφέρεσε για τη χρήση του νέου mode, τα desktop tools είναι πλέον διαθέσιμα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα USB καλώδιο για τη σύνδεση του τηλεφώνου σου με τον υπολογιστή.

Το νέο Samsung Dex mode σου επιτρέπει να χρησιμποιήσεις το ποντίκι του PC και το πληκτρολόγιο σαν μεθόδους εισαγωγής. Μπορείς να τρέξεις Android apps και παιχνίδια στην συνδεδεμένη οθόνη σου κανονικά. Το καλύτερο μέρος με το integration ωστόσο, είναι η υποστήριξη του drag and drop. Μπορείς να κάνεις drag and drop αρχεία από το PC σου στο Note 10 και από το Note 10 στο PC σου. Μπορείς επίσης να τρέξεις Linux στο Dex μέσω του Dex app.

Υπάρχουν πολλές πρακτικές χρήσεις, όπως για παράδειγμα κατά το ποστάρισμα στα social media. Για παράδειγμα, μπορείς να μεταφέρεις μια φωτογραφία ή ένα βίντεο από το τηλέφωνό σου στο PC, στη συνέχεια να το επεξεργαστείς στο PC και με drag and drop να το πας στο τηλέφωνό σου μέσω Dex.  To Dex πάντοτε αποτελούσε ένα χρήσιμο εργαλείο αλλά δεν ήταν τόσο εύκολο στη χρήση μέχρι πρόσφατα. Το νέο mode κάνει πιο εύκολη τη χρήση, αλλά είναι διαθέσιμο μόνο για Note 10 και Note 10+ προς το παρόν.

Samsung DeX για Windows ||| Samsung DeX για macOS

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.