Από ότι φαίνεται το Dropbox έπεσε θύμα hacker, ο οποίος υποστηρίζει πως έχει κλέψει 7 εκατομμύρια usernames και passwords από την δημοφιλή υπηρεσία. Τα πρώτα 400 βγήκαν στο pastebin και αφού ο hacker έλαβε δωρεές σε bitcoins, κυκλοφόρησε περισσότερα.


reversing-dropbox

Η εταιρία δήλωσε πως τα στοιχεία κλάπηκαν από άλλες υπηρεσίες και πως η πλειοψηφία των λογαριασμών δεν είναι ενεργοί, καθώς έχουν λήξει εδώ και καιρό.

Εμείς βρήκαμε τους κωδικούς στο διαδίκτυο και δεν δούλεψε ούτε ένας από όσους δοκιμάσαμε,καθώς όντως είχαν λήξει. Από ένα σημείο και μετά ο hacker δίνει σαν κωδικό το latenightbootycall σε όλους τους λογαριασμούς, οπότε πιθανότατα κοιτάμε ένα από τα μεγαλύτερα τρολαρίσματα των τελευταίων ετών.

Usernames-and-passwords-on-Pastebin

Το DropBox δεν έχει παραβιαστεί. Οι κωδικοί που έχουν κλαπεί, είναι μέσω άλλων υπηρεσιών που προσπαθούν να κάνουν login σε λογαριασμούς Dropbox. Έχουμε ξαναδεί αυτές τις επιθέσεις και η πλειοψηφία των κωδικών έχει λήξει εδώ και καιρό. Οι υπολοιπόμενοι κωδικοί έχουν λήξει επίσης

Αν δε νιώθετε αρκετά ασφαλείς, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση 2 βημάτων, που περιλαμβάνει τον κωδικό σας και ένα 6ψήφιο pin που έρχεται στο κινητό σας κάθε φορά που θέλετε να κάνετε login.  Το βασικότερο είναι να έχετε δυνατούς κωδικούς και να μην επιτρέπετε σε καμία εφαρμογή ή υπηρεσία να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Two-step-verification-can-protect-you

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.