Η απλότητα που χαρακτηρίζει το iOS αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του εν λόγου λειτουργικού συστήματος. Το iOS προσφέρει πλήθος gestures, από τη γρήγορη εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών μέχρι πρόσθετους τρόπους αντιγραφής και επικόλλησης.

Εύκολη εναλλαγή μεταξύ ανοιχτών εφαρμογών

ios

Από το iPhone X και πάνω, μπορείς γρήγορα και εύκολα να πραγματοποιήσεις swipe μεταξύ των εφαρμογών, επιτρέποντάς σου να κινηθείς γρήγορα μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών. Απλά κάνεις swipe στο κάτω μέρος της οθόνης, από αριστερά προς τα δεξιά για να ανοίξεις το προηγούμενο app και από τα δεξιά προς τα αριστερά για να ανοίξεις το πιο πρόσφατο.

Γρήγορο scrolling

scrolling

Το iOS σου δίνει τη δυνατότητα scrolling χωρίς να κάνεις swipe συνεχώς. Πίεσε την οθόνη μια φορά για να εμφανιστεί η scroll μπάρα στα δεξιά. Στη συνέχεια πίεσε παρατεταμένα με το ένα δάχτυλο και με το άλλο σύρε το προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Πολλαπλή επιλογή με δυο δάχτυλα

Ας πάρουμε για παράδειγμα ότι θέλεις να διαγράψεις πολλές επαφές ταυτόχρονα. Μπορείς να το κάνεις γρήγορα με τον εξής τρόπο: Πίεσε παρατεταμένα μια επαφή με δυο δάχτυλα και σύρε τα προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Πολλαπλή επιλογή (stacking)

stacking

Εκτός από την μέθοδο που περιγράψαμε παραπάνω, το iOS διαθέτει και μια άλλη για την πολλαπλή επιλογή αντικειμένων. Είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις μετακίνησης εφαρμογών ή widgets στη home sceeen ή μετακίνησης φωτογραφιών μεταξύ εφαρμογών. Πίεσε παρατεταμένα σε κάτι (πχ φωτογραφίες) με το ένα δάχτυλο και τοποθετησέ την γρήγορα σε μια άκρη, με ένα δεύτερο δάχτυλο πίεσε άλλες φωτογραφίες.

Drag n Drop μεταξύ εφαρμογών

Υπάρχει ένα iOS gesture που κάνει τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη.  Το Drag n Drop μεταξύ εφαρμογών, όπως για παράδειγμα αντιγραφή αρχείων. Πίεσε παρατεταμένα σε ένα αρχείο και τράβηξέ το σε μια άκρη. Αν θέλεις περισσότερα αρχεία, φέρτα στο stack όπως φαίνεται στην εικόνα. Στη συνέχεια πίεσε τα αρχεία που έχεις συγκεντρώσει με το πρώτο δάχτυλο και χρησιμοποίησε το δεύτερο για να αλλάξεις εφαρμογή. Πλέον κάνεις drop τα αρχεία και είσαι έτοιμος.

@tomsguide

Follow for more iphonetips! #iphone #iphonetipsandtricks #iphone12 #iphone12promax #techtok #techtoktips #tech #iphonetricks #iphonehacks #hacks #tip

♬ American Boy but Shibuya is there too – goalsounds

Cut / Copy/ Paste

cut copy paste

Με τρία δάχτυλα μπορείς να αντιγράψεις κείμενο και να το επικολλήσεις αφού πρώτα το επιλέξεις. Λειτουργεί και με φωτογραφίες. Δες και το video για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοούμε. Είναι ένα trick που χρησιμοποιεί το universal clipboard και υποστηρίζει την επικόλληση μεταξύ διαφορετικών συσκευών που έχουν συνδεθεί στο ίδιο Apple ID.

@tomsguide

I’m shook #iphone #iphonetricks #iphonetrick #iphonehack #ipad #ipadmini6 #iphone13promax #ipadhack #apple #techtok #tech #techhacks #hacks #iphonetips #howto #techtoktips #ios15

♬ original sound – ozu ♚

Μετάβαση προς τα πίσω ή μπροστά

Κατά τη χρήση του Safari όπως και σε άλλες εφαρμογές, μπορείς γρήγορα να μεταβείς μπροστά ή πίσω με ένα απλό swipe gesture. Με swipe από τα δεξιά προς τα αριστερά πηγαίνεις προς τα πίσω και από τα αριστερά προς τα δεξιά προς τα μπροστά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.