Στην CES 2014 η NVidia ανακοίνωσε τα νέα της Chipset, που δεν είναι άλλα από τους Tegra K1. Έχουμε δει τα πρώτα Benchmarks από τον 32bit τετραπύρηνο Tegra K1 και είναι εντυπωσιακά. Τώρα η εταιρία επιστρέφει με έναν διπύρηνο με Super πυρήνες , που είναι μάλιστα και 64bit.

nvidia tegra k1

Οι νέοι επεξεργαστές δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν πριν το δεύτερο μισό του 2014. Η ομάδα του AnTuTu, που πάντα ψάχνει για hardware που δεν έχει ανακοινωθεί, βρήκε στην βάση της μια άγνωστη συσκευή, που φοράει τον διπύρηνο Tegra K1. Το σκορ που έφερε είναι εκπληκτικό, αφού κατάφερε σχεδόν να φτάσει τους 44.000 πόντους. Αυτό σημαίνει πως ο διπύρηνος της NVidia στα 64bit, μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ, ότι κυκλοφορεί τώρα στην αγορά των φορητών συσκευών.

Φυσικά έχουμε μερικά θεματάκια σχετικά με το run. Η NVidia είχε πει πως οι Denver επεξεργαστές θα φτάσουν μέχρι τα 2.5GHz, ενώ αυτό που ήταν στο τεστ ήταν χρονισμένο στα 3GHz. Δεύτερον, αυτά τα σκορ είναι μεν υψηλά, αλλά προέρχονται από δοκιμαστικές συσκευές που μπορεί να μην φτάσουν ποτέ στα ράφια των καταστημάτων, καθώς είναι σχεδιασμένες για δοκιμές και μόνο. Ο K1 χρονισμένος τόσο ψηλά, μπορεί να καταναλώνει πολύ ενέργεια η να ζεσταίνεται πάνω από το φυσιολογικό. Οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι θα φτάσει στον τελικό καταναλωτή.

Πως σας φαίνεται το σκοράκι; Θα το θέλατε σε μοντέλο παραγωγής;

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.