Η Google πριν από λίγες ώρες επιβεβαίωσε επίσημα ότι τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro είναι τα πρώτα Android smartphones που υποστηρίζουν μόνο 64 bit εφαρμογές. Με την εγκατάλειψη του κώδικα των 32 bit, η Google επισημαίνει μια σειρά πλεονεκτημάτων, μεταξύ άλλων του πως τα 64bit apps τρέχουν πιο γρήγορα, καθώς έχουν πρόσβαση σε extra registers και instructions που δεν είναι διαθέσιμα σε 32-bit εφαρμογές.

Τα νεότερα CPUs των smartphones προσφέρουν κατά 25% καλύτερες επιδόσεις όταν τρέχουν 64 bit κώδικα ή όταν εγκαταλείπουν ολοκληρωτικά τον 32 bit. Με την αφαίρεση του 32 bit κώδικά, το Android εξοικονομεί ως και 150MB σε RAM, που χρησιμοποιούνταν από το λειτουργικό ακόμη και αν δεν έτρεχαν 32 bit εφαρμογές.

Η Google εργαζόταν προς αυτήν την κατεύθυνση ήδη από το 2014, όταν η υποστήριξη 64 bit εφαρμογών κατέστη επιτακτική από το Google Play Store από το 2019 και μετά.  Τέλος, το 64 bit device configuration σύμφωνα με την Google έχει και το πλεονέκτημα των πιο γρήγορων OEM ενημερώσεων στο Android, καθώς μειώνει το χρόνο του CTS testing.

Η Google αναφέρει ότι θα συνεχίσει την υποστήριξη 32 bit εφαρμογών για το Android Go, Android TV και το Wear OS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.