Ο καθένας μας ελπίζει η μπαταρία στο iPhone μας να διαρκεί περισσότερο. Και αν και όλοι περιμένουμε την επόμενη επανάσταση η οποία θα μας προσφέρει κορυφαία αυτονομία στις συσκευές, υπάρχουν πάντα κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μεγιστοποιήσεις την διάρκεια μπαταρίας ενός iPhone.

Βεβαιώσου ότι το Optimized Battery Charging είναι ενεργοποιημένο

Το iOS 13 update της Apple εισήγαγε ένα νέο feature που έχει σχεδιαστεί να προστατεύει την μπαταρία, περιορίζοντας τη συνολική φόρτιση, μέχρι να την χρειαστείς. Αποκαλείται Optimized Battery Charging, και θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο εκ προεπιλογής, αλλά καλό είναι να το τσεκάρεις στο Settings > Battery > Battery Health.

Βρες ποιες εφαρμογές καταναλώνουν σημαντική μπαταρία

Αν αναρωτιέσαι που καταναλώνεται σημαντικό μέρος της μπαταρίας, πήγαινε στο Settings > Battery και περίμενε μέχρι να φορτώσει ολόκληρη η λίστα. Εδώ δηλαδή, θα μπορέσεις να δεις τη χρήση της μπαταρίας ανά εφαρμογή για τις τελευταίες 24 ώρες ή 10 ημέρες. Το Facebook είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες γρήγορης εξάντλησης της μπαταρίας. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις το facebook mobile website και σίγουρα θα διαπιστώσεις βελτίωση στη μπαταρία.

Περιόρισε τις εισερχόμενες ειδοποιήσεις

Όσο πιο πολύ η συσκευή σου αλληλεπιδρά με το internet, ιδίως μέσω δικτύου κινητής, τόσο περισσότερη διάρκεια μπαταρίας καταναλώνεται. Κάθε φορά που λαμβάνεις ένα push request, το τηλέφωνο θα πρέπει να συνδεθεί στο διαδίκτυο, να την κατεβάσει, να ξυπνήσει την οθόνη, να δονήσει το iPhone και να αναπαράγει ήχο. Αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να μεταβείς στο Settings – Notifications και να απενεργοποιήσεις οτιδήποτε δεν χρειάζεσαι. Αν ελέγχεις το Facebook ή το Twitter 15 φορές την ημέρα, προφανώς δεν χρειάζεται όλες τις ειδοποιήσεις. Τα περισσότερα social media apps σου επιτρέπουν να προσαρμόζεις τις επιλογές των ειδοποιήσεων και να μειώνεις τη συχνότητά τους.

Πήρες OLED iPhone; Βάλε dark mode

Όπως είναι ευρέως γνωστό ένα OLED iPhone με dark mode περιορίζει σημαντικά την κατανάλωση μπαταρίας. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο λειτουργεί μόνο σε συγκεκριμένα iPhone μοντέλα που έχουν μια Super Retina display.

Χρησιμοποίησε το Low Power Mode

Μπορείς να έχεις πρόσβαση στο Low Power Mode στο Settings – Battery. Το mode κάνει τα ακόλουθα:

 • Περιορίζει την φωτεινότητα της οθόνης και μειώνει την αναμονή μέχρι την απενεργοποίηση της οθόνης
 • Απενεργοποιεί τον αυτόματο συγχρονισμό νέων email
 • Απενεργοποιεί τα motion effects και τα κινούμενα wallpapers
 • Περιορίζει την background δραστηριότητα, όπως ανέβασμα εικόνων στο icloud.
 • Μειώνει τη συχνότητα του CPU και της GPU.

Περιόρισε τη χρήση χαρακτηριστικών που καταναλώνουν σημαντικά ποσά μπαταρίας

Απενεργοποιώντας τέτοια χαρακτηριστικά, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να βελτιώσεις την συνολική διάρκεια της μπαταρίας

 • Απενεργοποίησε το background App Refresh στην ενότητα Settings-General
 • Πήγαινε στο Settings- Bluetooth και απενεργοποίησέ το.
 • Απενεργοποίησε τα location services στο Settings -Privacy
 • Απενεργοποίησε το Hey Siri στο Settings – Siri
 • Ενεργοποίησε το Auto – Brightness στο Settings > Accessibility > Display
 • Επέλεξε το Wi-Fi αντί για μια σύνδεση κινητής όπου μπορείς

Τέλος, καλό είναι ελέγξεις την κατάσταση της υγείας της μπαταρίας στην ενότητα Settings > Battery > Battery Health. Όταν το αγοράσεις, το ποσοστό είναι στο 100%. Όταν πέσει κάτω από αυτό, θα δεις μια ειδοποίηση για την Peak Performance Capability. Αν η μπαταρία δείχνει ως μέγιστη χωρητικότητα το 70% ή αν βλέπεις μια ειδοποίηση για μειωμένο “Peak Performance Capability,” ίσως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις την μπαταρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.