Ένα είναι το γενικώς παραδεκτό, ότι η Apple δανειζόταν χαρακτηριστικά συνεχώς από το Android, όπως και το Android από την Apple. Το XDA developers αναφέρεται σε 5 χαρακτηριστικά του iOS που η Apple δανείστηκε από το Android.

  • Home screen widgets

Στα νεότερα iPhone ο χρήστης μπορεί πλέον να τοποθετήσει widgets στη Home screen, διαθέτουν όμορφο design και είναι διαθέσιμα σε τρία διαφορετικά μεγέθη. Ωστόσο, αυτά δεν ήταν διαθέσιμα, παρά μόνο από το iOS 14. Την ίδια στιγμή, πολλά Android smartphones υποστηρίζουν home screen widgets εδώ και πάνω από δεκαετία.

  • App Library

Από το iOS 14 είδαμε και το App Library feature, ή αυτό που γνωρίζουμε στο Android σαν συρτάρι εφαρμογών.  Οι χρήστες του iPhone εν ολίγοις δεν είχαν τρόπο να οργανώσουν τις εφαρμογές εκτός από τους φακέλους στη home screen.

  • Default Apps

Όπως συνέβη και με τα home screen widgets, οι χρήστες του Android μπορούσαν να ρυθμίσουν τις default επιλογές τους πολύ πριν την Apple. Μπορούσες να επιλέξεις τον default music player, τον default file manager όπως και τον web browser κ.α. Η υποστήριξη ήρθε στο iOS 14 και πάλι μόνο για email και web browsing εφαρμογές.

  • Picture-in-picture playback

Το 2017, το Android Oreo έκανε το ντεμπούτο του με επίσημη υποστήριξη για το picture-in-picture (PiP) video playback. Ο χρήστης μπορούσε να δει ένα Youtube video ή άλλες εφαρμογές σε ένα μικρό παράθυρο, την ίδια στιγμή που έκανε άλλες διεργασίες στη συσκευή. Η Apple χρειάστηκε να έρθει το iOS 14 το 2020 για να το εισάγει.

  • Παραμετροποιήσεις της οθόνης κλειδώματος και always on display

Το iOS 16 είχε εισάγει τη δυνατότητα να προβείς σε σημαντικές παραμετροποιήσεις της οθόνης κλειδώματος, να αλλάξεις το ρολόι, να εισάγεις widgets και πολλά άλλα. Μάλιστα, οι χρήστες του iPhone 14 Pro μπορούν να ενεργοποιήσουν και να παραμετροποιήσουν την always on display για πρώτη φορά σε μια Apple συσκευή. Και τα δυο αυτά χαρακτηριστικά ήταν διαθέσιμα για χρόνια στα Android τηλέφωνα και γενικώς προσέφεραν πιο πλούσιες επιλογές σε αυτά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.