Υπάρχουν οι καθημερινοί, απλοί χάκερς της διπλανής πόρτας και υπάρχουν και οι χάκερ οι οποίοι θέτουν τον πήχη για όλους τους υπόλοιπους. Αν και δύσκολα θα τους αποκαλούσε κανείς υποδειγματικά άτομα, οι πέντε χάκερς που πρόσφατα κατηγορήθηκαν για την μεγαλύτερη, γνωστή, οικονομική παραβίαση δεδομένων στην ιστορία των ΗΠΑ, ανήκουν σίγουρα στην δεύτερη κατηγορία.

χάκερς

 

Η ομάδα αποτελείται από τέσσερις Ρώσους και έναν Ουκρανό, και το αποτρόπαιο επίτευγμά τους περιλαμβάνει το να μπαίνουν σε δίκτυα που ανήκουν σε μεγάλες εταιρίες όπως η η Nasdaq, Dow Jones, 7-Eleven και JCPenney και να κλέβουν πάνω από 160 εκατομμύρια αριθμούς πιστωτικών καρτών, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο απώλειες εκατομμυρίων δολαρίων. Το πέτυχαν αυτό με επιθέσεις SQL injection για να αποκτήσουν πρόσβαση και να πάρουν τα ευαίσθητα δεδομένα.

Οι δύο από αυτούς (ο Vladimir Drinkman και ο Dmitriy Smilianets) έχουν συλληφθεί, ενώ οι υπόλοιποι (ο Alexandr Kalinin, ο Roman Kotov και ο Mikhail Rytikov) παραμένουν ελεύθεροι. Εάν κριθούν ένοχοι, και οι πέντε μπορούν να μείνουν φυλακή για δεκαετίες.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.