Όλοι μας κάποια στιγμή θελήσαμε να τραβήξουμε ένα βίντεο και στη συνέχεια να το δούμε σε αργή κίνηση. Λίγοι όμως είχαν την απαίτηση να είναι ανάλυσης 4Κ. Για αυτούς τους λίγους λοιπόν, το νέο chip  της ARM, το Cortex-A72, θα έχει την δυνατότητα λήψης βίντεο σε ανάλυση 3840 x 2160 και μάλιστα στα 120 frames per second.

336932

Σήμερα, η δυνατότητα λήψης 4Κ από κινητές συσκευές είναι περιορισμένη σε ολιγόλεπτα βίντεο αλλά και ενός μικρού σχετικά framerate σε σχέση με το επερχόμενο framerate των 120 FPS. Τί πραγματικά σημαίνει αυτό; Πρώτα από όλα, έχοντας ένα τέτοιο framerate διευκολύνεται η λειτουργία slow motion χωρίς να χάνεται η ανάλυση του βίντεο. Έτσι θα μπορούμε να μειώσουμε τα fps σε ένα κινηματογραφικό 24fps και να έχουμε μια εξαιρετικής ευκρίνειας λήψη.

Ακόμη, μπορούμε να υποθέσουμε, πως το νέο αυτό chip θα αυξήσει και τις δυνατότητες φωτογράφησης σε λειτουργία burst shot όπου πλέον θα μπορούμε να τραβάμε φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων εκατοντάδες φορές το δευτερόλεπτο απαθανατίζοντας έτσι μια δύσκολη σκηνή.

Σήμερα, λίγα και εκλεκτά είναι τα κινητά τα οποία μπορούν να κάνουν λήψη βίντεο στα 240 fps με το iPhone 6 να είναι ένα από αυτά, ενώ τα περισσότερα Android κινητά μπορούν να κινηματογραφήσουν βίντεο σε αργή κίνηση με 120 fps αλλά στα 720p, αλλά αυτό θα αλλάξει με το επερχόμενο chip.

Εμείς ελπίζουμε να δούμε το εν λόγο chip σε πολλές συσκευές του 2016 αλλά επίσης ελπίζουμε και να μην υπάρχει η αναλογία… ευρώ και pixel…

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.