Αν είσαι ένας χρήστης με το μικρόβιο που ονομάζεται smartphone συσκευή, εμποτισμένο στο αίμα σου, γνωρίζεις τη σημασία της ζωής της μπαταρίας. Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό, από ένα iPhone που δεν φορτίζει, ή εξαντλεί γρήγορα την μπαταρία του. Φαίνεται, ότι η Apple γνωρίζει για όλα αυτά τα ζητήματα και προσπαθεί να επιλύσει τις ανησυχίες, με το battery health monitoring στα τελευταία και πιο πρόσφατα μοντέλα.

Περιμένεις μέχρι το ποσοστό της μπαταρίας να φθάσει σε μονοψήφιο νούμερο

Πολλοί από εμάς περιμένουμε να δούμε την κόκκινη μπάρα στο εικονίδιο της μπαταρίας μας πριν την συνδέσουμε στο φορτιστή, αλλά στη πραγματικότητα η συνήθεια αυτή επηρεάζει αρνητικά την υγεία της. Η πλήρης εξάντληση της μπαταρίας μειώνει την διάρκεια ζωής της.

Οι ακραίες θερμοκρασίες

Οι νεότερες μπαταρίες ιόντων λιθίου φορτίζουν πιο γρήγορα και διαρκούν περισσότερο από τους προκατόχους. Ωστόσο, καμία από αυτές δεν τα πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά με τις ακραίες θερμοκρασίες. Για αυτό και η Apple προτείνει τη χρήση ενός iPhone μεταξύ 0 – 35 βαθμούς κελσίου για την προστασία της μπαταρίας. Σε γενικές γραμμές είναι καλό να αποφεύγεις την τοποθέτηση της συσκευής σου σε μέρη με υψηλή θερμοκρασία, όπως το αυτοκίνητο.

Χαμηλής ποιότητας φορτιστές

Οι Apple MFi – certified φορτιστές, είναι το καλύτερο στοίχημα για εσένα. Οι φορτιστές χαμηλής ποιότητας, μπορούν να εξοικονομούν χρήματα από την τσέπη σου, αλλά δεν είναι και το ό,τι καλύτερο για μια συσκευή για την οποία ξόδεψες τόσα πολλά.

Τέλος, σύμφωνα με το Battery University, ένας website αφιερωμένο στις πληροφορίες όσον αφορά την τεχνολογία των μπαταριών και την χρήση του, τονίζει ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου λειτουργούν καλύτερα όταν η φόρτιση παραμένει μεταξύ 65 – 75%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.