Η Futuremark είναι η εταιρία πίσω από το 3DMark. Η εταιρία λοιπόν αφαίρεσε από τις βάση με τα σκορ τέσσερις Samsung και δύο HTC συσκευές. Ο λόγος είναι απλός και μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν. Οι συσκευές άλλαζαν την συμπεριφορά τους κατά την διάρκεια των benchmarks, πράγμα το οποίο από τους κανονισμούς της Futuremark θεωρείται «κλέψιμο»

3dmark futuremark

Οι συσκευές που αφαιρέθηκαν, είναι το Galaxy Note 3 (Exynos 5 Octa), Galaxy Note 3 (Snapdragon 800), HTC One, HTC One Mini, Galaxy Note 10.1 2014 Edition (Exynos 5 Octa) και Galaxy Note 10.1 2014 Edition (Snapdragon 800).

Futuremark

Έχουμε δεί και σε προηγούμενα άρθρα μας, πως σχεδόν ολες οι εταιρίες πειράζουν την συμπεριφορά των συσκευών τους κατά την διάρκεια των Benchmarks για να βγάζουν μεγαλύτερα σκορ. Αν και αυτό γίνεται μέσω optimization, η συχνότητες που πιάνουν οι επεξεργαστές και οι GPUs, δεν είναι διαθέσιμες για τον καταναλωτή παρά μόνο κατά τη διάρκεια των τεστ, καθώς αν έτρεχε η συσκευή σε τέτοιες συχνότητες , θα υπήρχαν προβλήματα υπερθέρμανσης. Οπότε δεν μιλάμε για στοκ σύστημα, αλλά για ένα υπερχρονισμένο και πιθανότατα μη σταθερό. Αυτό σημαίνει πως καλά έκανε η Fururmark και αφαίρεσε τα σκορ, καθώς δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική λειτουργία της συσκευής!

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.