Δεδομένου ότι πολλά από τα σύγχρονα smartphones και tablets σήμερα δεν έχουν αποσπώμενη μπαταρία, και το να είστε συνεχώς κοντά σε μια ηλεκτρική πρίζα δεν είναι λύση, πρέπει να βρούμε άμεσα εναλλακτικές ιδέες. Εδώ και καιρό αναπτύσσεται η τεχνολογία της ταχείας φόρτισης, που θα κάνει τις μπαταρίες να φορτίζουν μέσα σε μόλις δεκαπέντε λεπτά. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι ακόμα υπό ανάπτυξη μιας και η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει προβλήματα όπως αυξημένη θερμοκρασία και μειωμένη ζωή μπαταρίας.
Σήμερα όμως θέλω να δούμε μία λύση πιο κοντά στη πραγματικότητα. Τις εξωτερικές φορητές μπαταρίες. Παρακάτω θα εξετάσουμε τρείς μπαταρίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Android, iOS, Windows, ή BlackBerry smartphone σας!
Τα smartphones και τα tablets μας γίνονται πιο εθιστικά μέρα με τη μέρα, μιας και συνεχώς βρίσκουν νέους τρόπους που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Το smartphone είναι πλέον θερμιδομετρητής, music player, τηλεόραση, φορητό WiFi hotspot, email client, GPS και πολλά άλλα. Έτσι όσο πιο πολλά πράγματα κάνουμε με το τηλέφωνό μας, τόσο περισσότερη ενέργεια χρειαζόμαστε.
Για όσους από εσάς δεν το γνωρίζετε, είμαι φανατικός παίχτης του Ingress, ενός παιχνιδιού για το Android που χρησιμοποιεί το GPS της συσκευής και τη σύνδεση δεδομένων, για να σας αφήσει να “κάνετε δικά σας” διάφορα γεωγραφικά σημεία ενδιαφέροντος, μέσω αναβάθμισης και σύνδεσης με άλλα παρόμοια Portals, και ταυτόχρονα να τα υπερασπιστείτε από την αντίπαλη ομάδα – η οποία προσπαθεί να κάνει το ίδιο πράγμα.
Το παιχνίδι απαιτεί να έχετε ανοιχτή την οθόνη πολλές ώρες, η τοποθεσία να ενημερώνεται διαρκώς και το παιχνίδι να παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τους διακομιστές της Google. Πραγματικά χρησιμοποιεί πολλή ενέργεια! Πολλοί παίκτες αναφέρουν πως χρειάζονται λιγότερο από 2 ώρες παιχνιδιού για να κάνει τη μπαταρία σας να πάει από 100% στο απόλυτο 0%.
Για να λύσω το συγκεκριμένο πρόβλημα άρχισα να ψάχνω λύσεις φορητής φύσεως. Όλοι φαίνεται να έχουν ένα αγαπημένο φορτιστή, αλλά δεν φαίνεται να γνωρίζουν ποιες είναι γενικά οι επιλογές, ή γιατί η επιλογή τους «καλύτερη» από τις υπόλοιπες. Πάμε να δούμε τρεις πιθανές λύσεις πάνω στο τομέα της φορητής μπαταρίας.
iGo Charge Anywhere
Αυτός ο μικρός φορτιστής έχει ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων δύο: έχει ένα πτυσσόμενο βύσμα ενσωματωμένο στη συσκευή. Η συγκεκριμένη διαμόρφωση μου επέτρεψε απλά να κουμπώσω το φορτιστή στη συσκευή και ήταν όλα έτοιμα. Η συσκευή είναι αρκετά μικρή και πολύ ελαφριά. Στο κάτω μέρος υπάρχουν δύο θύρες USB. Αυτό σας επιτρέπει να φορτίζετε δύο συσκευές ταυτόχρονα, ή να αφήσετε τη δεύτερη άδεια.
Η συγκεκριμένη φορητή μπαταρία τσέπης περιέχει 1.800 mAh, το οποίο αρκεί για περίπου 1/2 φόρτιση στο smartphone σας. Αυτό που σας προσφέρει η συγκεκριμένη μπαταρία είναι το να φορτίσετε αρκετά (σε μια έκτακτη ανάγκη) μέχρι να βρείτε μια πρίζα ή ένα φορτιστή αυτοκινήτου. Λόγου της μικρής χωρητικότητας ενέργειας μπορείτε άνετα να επαναφορτίσετε ταυτόχρονα και την iGo μπαταρία σας. Το κόστος της συγκεκριμένης είναι περίπου 25 δολάρια.
Anker Astro 3E
Προχωρώντας σε μια μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας (και αισθητά βαρύτερης) για το smartphone σας, έχουμε την Astro 3E της Anker. Η συγκεκριμένη έχει μέγεθος και σχήμα σαν ένα καινούργιο smartphone. Μπορεί να σας φαίνεται ογκώδες στο μάτι αλλά ο συγκεκριμένος “διάολος” έχει μέσα του 10.000 mAh διαθέσιμα για κατανάλωση.
Στην πράξη η Anker είναι σε θέση να επαναφορτίσει ένα Nexus 4 δύο φορές ή ένα Galaxy S4 σχεδόν τέσσερις φορές! Η φόρτιση είναι σχετικά γρήγορη, αλλά θα θελήσετε να σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή θύρα USB στο κάτω μέρος: η μία είναι για τα προϊόντα της Apple, και η άλλη για αυτά του Android.
Η φόρτιση της Anker αυτού κάθε αυτού παίρνει αρκετό διάστημα, με την ολονύκτια φόρτιση να είναι η προτιμώμενη μέθοδος. Δυστυχώς, σε αντίθεση με τη μπαταρία iGo, η φόρτιση της Anker θα πρέπει να γίνει από μια επιτοίχια πρίζα ή φορτιστή αυτοκινήτου. Επίσης η συγκεκριμένη δεν διαθέτει ενσωματωμένο καλώδιο, αλλά θα πρέπει να το συνδέσετε σε ένα φορτιστή μέσω δικού σας micro USB.
Μπορείτε να βρείτε την Anker Astro 3E με τιμή ανάμεσα στα 40 και 90 δολάρια. Επειδή το μέγεθός της είναι παρόμοιο με αυτό ενός smartphone θα χωρέσει εύκολα στη κάθε σας τσέπη.
Just Mobile Gum Max Duo
Εάν χρειάζεστε ακόμη περισσότερη ενέργεια από τις δύο προηγούμενες προτάσεις, θα πρέπει να στραφείτε στα 11.200 mAh της Gum Max Duo από την Just Mobile. Αυτό το πράγμα είναι τεράστιο. Είναι παχύ αλλά και αρκετά βαρύ. Δεν μπαίνει εύκολα σε μια τσέπη παντελονιού.
Στο κάτω μέρος της Gum Max Duo είναι δύο θύρες USB: μία 2.4A και μια 1A. Το τηλέφωνο ή το tablet σας μπορεί να μην δέχονται τόσο ψηλή τάση, αλλά αν το κάνουν, η φόρτιση είναι εξίσου γρήγορη με το να τα συνδέσετε στην πρίζα του σπιτιού σας.
Η Gum Max Duo επαναφορτίζεται επίσης μέσω micro USB, και όπως θα περίμενε κανείς, χρειάζεται αρκετό διάστημα για να φορτίσετε τις μπαταρίες της, αφού τελειώσετε την επαναφόρτιση των συσκευών σας. Η Gum Max Duo έχει μερικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων. Πρώτον, έχετε μια πιο ακριβής ένδειξη φόρτισης, αυτό οφείλεται στα 8 πολύ μικρά, αλλά φωτεινά LED τα οποία μπορείτε να ενεργοποιήσετε πατώντας το κουμπί της μπαταρίας. Δεύτερον, το πλαίσιο αποτελείται από αλουμίνιο το οποίο βοηθά να αισθάνεστε πως έχετε στα χέρια σας κάτι ανθεκτικό και ποιοτικό. Τέλος, όπως υποδηλώνει το όνομά της, έρχεται με ένα κάλυμμα Gum που προσθέτει πολύ λίγο βάρος, αλλά δίνει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας από τις πτώσεις και τα χτυπήματα. Το κάλυμμα αυτό είναι επίσης διαθέσιμο σε διάφορα φωτεινά, έντονα χρώματα για να ταιριάζει στο γούστο σας.
Η Just Mobile Gum Max Duo είναι η πιο ακριβή από τις τρεις και θα τη βρείτε σε τιμή ανάμεσα στα 110 – 130 δολάρια.
Σύνοψη
Κάθε μία από τις συγκεκριμένες εταιρείες που αναφέραμε κατασκευάζουν φορητές ηλεκτρικές μπαταρίες σε άλλες χωρητικότητες και με άλλα χαρακτηριστικά, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει όλες τις προσφορές, πριν πάρετε μια απόφαση. Κάθε μία έχει διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έναντι των άλλων δύο.
Χρησιμοποιείτε μια φορητή μπαταρία που δεν ανέφερα; Έχετε εμπειρία με κάποια από αυτές; Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις σκέψεις σας και τα σχόλια σας παρακάτω!
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
mia kineziki apo to ebay xrisimopoiw me 5 dollaria gia to iphone apsogi… autes einai panakribes den leei
MUST for Ingress 😛
και για τις romoss να γραψετε, ειναι εξαιρετικες, οποιος ενδιαφερετε ειναι στο http://www.romoss.gr