Το γεγονός είναι ότι αν διαβάζεις techmaniacs.gr, λογικά δεν χρειάζεται να σου υπενθυμίσουμε τη σημασία χρήσης του συστήματος 2fa (two-factor authentication). Οι παραβιάσεις διαδικτυακών ιστοσελίδων και υπηρεσιών είναι συνεχείς, με passwords και usernames να διαρρέουν συνεχώς. Γνωρίζοντας πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε πολλαπλές ιστοσελίδες, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να δοκιμάσουν τους ίδιους κωδικούς σε πλήθος ιστοσελίδων.

2fa

Αλλά ακόμη και αν χρησιμοποιείς μοναδικά passwords σε κάθε site, ένας διαδικτυακός εγκληματίας που αποκτά με κάποιον τρόπο πρόσβαση σε ιστοσελίδες μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Έτσι λοιπόν, με τη χρήση ενός ενός ακόμη παράγοντα πιστοποίησης, οι πιθανότητες πρόσβασης ουσιαστικά εκμηδενίζονται. Απέφυγε τα SMS, χρησιμοποίησε καλύτερα μια εφαρμογή σαν το Authy.

Έχουν όλοι φρικάρει με τη συλλογή δεδομένων της Samsung : Τι πραγματικά ισχύει

Πλήθος ιστοσελίδων προσφέρουν στις μέρες μας τη δυνατότητα 2FA. Για να δεις αν μια υπηρεσία υποστηρίζει το 2FA μπορείς να το κάνεις μέσω αυτής της ιστοσελίδας που έχουμε παρακάτω. Ουσιαστικά, κάθε υπηρεσία που υποστηρίζει το 2FA, αυτό θα πρέπει να είναι ενεργό, για τη δική σου ασφάλεια.

Μπορείς να βρεις όλες τις ιστοσελίδες που υποστηρίζουν ή δεν υποστηρίζουν 2FA εδώ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Tip: Σε περίπτωση χρήσης του Bitwarden, υπάρχει σχετικό report για ‘Inactive Two-step Login’ το οποίο τραβάει πληροφορία από τη συγκεκριμένη σελίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.