Έχουμε Μάιο και δυστυχώς, ελάχιστα smartphones έχουν κυκλοφορήσει και αποτελούν πραγματικά flagship killers.  Ακόμη και η OnePlus, η οποία πολύ πρόσφατα κυκλοφόρησε τα OnePlus 8 και OnePlus 8 Pro, δεν τα προωθεί ως τέτοια, γιατί γνωρίζει πολύ καλά, ότι η τιμή δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο.

Ας ξεκινήσουμε από το προφανές. Η OnePlus δεν είναι πλέον η budget flagship εταιρεία που ήταν. Το OnePlus One το 2014, έκανε τον κόσμο πραγματικά να μην πιστεύει στα μάτια του. Διέθετε Snapdragon 801, 3GB RAM και μεγάλη οθόνη 5.5 ιντσών 1080p LCD για μόλις 299 δολάρια περίπου. Φυσικά, κάθε έτος είχαμε μια μικρή αύξηση, μέχρι να φθάσουμε τη σημερινή κατάσταση.  Είτε μας αρέσει είτε όχι, η OnePlus δεν είναι πλέον μια flagship killer εταιρεία, αλλά έγινε μια από αυτές που προσπαθεί να σκοτώσει.

Η Google και η Apple έχουν ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση, με συσκευές που είναι εξαιρετικές σε ένα ή δυο χαρακτηριστικά, την ίδια στιγμή που διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές. Ο λόγος για τα Pixel 3a και iPhone SE. Το ένα είναι εξαιρετικό στη λήψη φωτογραφιών και το άλλο στο να είναι Apple smartphone.

Η αλήθεια είναι ότι οι συσκευές αυτές  δεν είναι αυτό που επιζητούν οι αγοραστές flagship killer smartphones. Τα τελευταία και πιο πρόσφατα flagship killers προσπαθούν να χωρέσουν τα πάντα στο πακέτο και μια τέτοια προσέγγιση, δείχνει τα αδύναμα στοιχεία τους. Βρίσκονται υπό την πίεση του αυξημένους κόστους της κάμερας και του επεξεργαστή. Οι τιμές τους πλησιάζουν τα πραγματικά flagship smartphones και αρκετές φορές δίνουν το αίσθημα στον αγοραστή ότι δεν αξίζει να δώσουν τόσα πολλά. Τα success stories των OnePlus One και Pocophone F1 δείχνουν ότι υπάρχει ο κόσμος που είναι ευχαριστημένος με αρκετές παραχωρήσεις για χάρη των χαμηλών τιμών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Προφανώς και οι καιροί έχουν αλλάξει. Η Oneplus έχει αυξήσει σημαντικά τις τιμές της και προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί πλέων ως flagship killer εταιρεία. Η Pocophone επίσης δεν υπάρχει καν πλέον ως brand name. Υπάρχουν ωστόσο αρκετά κινητά της Xiaomi και της θυγατρικής της εταιρείας Redmi, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά για την τιμή που προσφέρονται. Το ίδιο και με την Huawei και την θυγατρική της εταιρεία την Honor, παρόλο το όλο θέμα με τις υπηρεσίες Google Play που έχει δημιουργηθεί. ‘Οσο για τον επεξεργαστή, τα παλαιότερα χρόνια η επιλογή ενός “κορυφαίου” επεξεργαστή ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει κανείς ένα γρήγορο κινητό. Σήμερα όμως οι επεξεργαστές των κινητών τηλεφώνων έχουν βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό, που, πλέον, ακόμα και ένας μεσαίος επεξεργαστής της snapdragon ή ακόμα και της mediatek (όπως για παράδειγμα αυτός που βρίσκεται στο Xiaomi Redmi Note 8 pro) θα ικανοποιήσει απόλυτα ακόμα και αρκετά απαιτητικούς χρήστες. Πάντως αυτή την στιγμή στην αγορά το απόλυτο flagship killer με καταπληκτικές επιδόσεις που προσφέρει σχεδόν τα πάντα σε εξαιρετική τιμή, είναι το Realme X2 pro.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.