Τα smartphones τείνουν να γίνουν όλο και πιο γρήγορα με την πάροδο του χρόνου. Στο προσεχές μέλλον, ο αποθηκευτικός χώρος των συσκευών θα έχει εξελιχθεί σε τέτοιο επίπεδο, που θα μπορεί να προσφέρει 50.000 / 40.000 IOPS και μάλιστα από την επόμενη χρονιά. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, αρκεί να αναφέρουμε ότι οι υπάρχουσες λύσεις αποθηκευτικού χώρου για φορητές συσκευές προσφέρουν 19.000 / 14.000 IOPS.

Έχοντας χρησιμοποιηθεί πρώτα από την Samsung στη σειρά συσκευών Galaxy S6, τα UFS chips προσέφεραν ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής που ξεπερνούσαν τις δυνατότητες του προτύπου eMMC. Μια εταιρεία, γνωστή με την ονομασία Silicon Motion Technology, έχει καταφέρει να βελτιώσει και άλλο την τεχνολογία αυτή και να ανακοινώσει μια νέα σειρά ελεγκτών UFS 2.1. Εκτός από τις ήδη πολύ υψηλές ταχύτητες που αναφέρθηκαν, υποστηρίζουν memory modules με χωρητικότητες των 512GB, τα οποία καταναλώνουν μικρά ποσά ενέργειας.

Σε σύγκριση με τα eMMC 5.1 memory chips που βρίσκονται σε μη flagship συσκευές, οι ελεγκτές UFS 2.1 είναι τρεις φορές ταχύτεροι. Επίσης, αναμένεται να αντικαταστήσουν την τεχνολογία eMMC εντελώς μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η παραγωγή των νέων UFS 2.1 ελεγκτών θα ξεκινήσει μέσα στο έτος, ενώ δείγματα έχουν σταλεί σε συγκεκριμένους OEM συνεργάτες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καιρός ήταν πιά. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει και το κόστος κατασκευής έχει μειωθεί σημαντικά. Θεωρώ απαράδεκτο ένα μοντέλο κινητού στην έκδοση π.χ των 64gb να είναι ακριβότερο κατά 150ευρώ σε σχέση με την έκδοση των 32gb. Προσωπικά έχω ένα oukitel k6000 pro, και του έχω βάλει μια micro sd 128gb class 10, Νetac pro, αγορασμένη από το εξωτερικό με μόλις 35 ευρώ. Και φυσικά δουλεύει γρήγορα και τέλεια. Μην σας πουλάνε εδώ στην Ελλάδα φύκια για μεταξωτές κορδέλες όλοι οι δήθεν ειδικοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.