Ο Γουίλις Γκίμπσον είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που έχει καταφέρει να τερματίσει το Tetris, κάτι που μέχρι σήμερα θεωρούταν αδύνατο. Ο μικρός gamer, κατάφερε να φτάσει μέχρι το killscreen, σε ένα NES και για πρώτη φορά εμφανίστηκε το μήνυμα του τερματισμού.

Ο Γκίμπσον παίζει εδώ και χρόνια Tetris και μάλιστα είχε καταλάβει την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλασσικού Tetris το 2023, παρά το μικρό της ηλικίας του. Τώρα επέστρεψε τερματίζοντας το δημοφιλές παιχνίδι, που όλοι έχουμε παίξει κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Η αλήθειά είναι πως όσοι ζήσαμε στα 80s και στα 90s, μάθαμε από πρώτο χέρι πόσο εθιστικό μπορεί να γίνει το Tetris. Το παιχνίδι είναι τρομερά απλό σαν ιδέα, αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τα τουβλάκια που πέφτουν στην σωστή θέση, ώστε να δημιουργήσεις σειρές, οι οποίες στην συνέχεια εξαφανίζονται. Όσο προχωράς στα επίπεδα όμως, τα τουβλάκια πέφτουν γρηγορότερα, κάτι που αυξάνει εκθετικά την δυσκολία.

Υπάρχει όντως ο εθισμός στο τηλέφωνο; Πότε ξεπερνάμε τα “φυσιολογικά όρια”;

Αρκεί να σκεφτούμε, πως μέχρι το 2011, κυριαρχούσε η άποψη πως το επίπεδο 29 είναι το μεγαλύτερο επίπεδο που να φτάσει ο άνθρωπος, καθώς η ταχύτητα ήταν υπερβολική. Φανταστείτε τι γίνεται στο επίπεδο 159 που έφτασε ο Γκίμπσον, με τα τουβλάκια να πέφτουνε τρομερά μεγάλη ταχύτητα. Γενικότερα το Tetris απαιτεί πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και εκπληκτική παρατηρητικότητα, ενώ οι αποφάσεις για το που θα ρίξεις το κάθε τουβλάκι, πρέπει να παρθούν σε milliseconds.

Το παιχνίδι παραμένει ακόμα επίκαιρο, ακόμα και 34 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.  Μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω, που εξηγεί το επίτευγμα του Γκίμπσον.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.