Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, βρισκόμαστε σε Vodafone Giga Unlimited Ultra και επειδή λήγει το συμβόλαιο καλέσαμε το 13888 της Cosmote για να προβούμε σε νέα σύνδεση σταθερής δια τηλεφώνου. Ωστόσο, όταν εκδόθηκε ο λογαριασμός της Vodafone ήρθε ένα μίνι εγκεφαλικό.

Συγκεκριμένα, 5 λεπτά κλήσης στο 13888 της Cosmote χρεώθηκαν με 3.51 ευρώ και αυτά προ ΦΠΑ όπως φαίνεται στο screenshot. Άλλη μια κλήση 2 λεπτών χρεώθηκε 1.55 ευρώ πάλι προ ΦΠΑ, ενώ σε κλήση διάρκειας 31 λεπτών της ώρας (που εύκολα πιάνεται με την αναμονή), η χρέωση έφθασε τα 19.7099 ευρώ.

Πάθαμε, μάθαμε. Εν ολίγοις προσοχή σε κλήσεις σε 5 ψήφια νούμερα και καλό είναι ο χρήστης να επιλέγει τους αριθμούς δωρεάν υποστήριξης για βλάβες που έχουν δημοσιευθεί και να ζητάτε να σας συνδέσουν με την εξυπηρέτηση, αν και μας ενημέρωσαν τελευταία δυο φορές που το προσπαθήσαμε ότι δεν μπορούν να μας συνδέσουν, πρέπει να καλέσουμε εμείς.

Samsung : Απουσία συσκευών στην upper mid-range κατηγορία – τα προβλήματα είναι μπροστά

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. κακως καλεσες το 13888 απο το κινητο σου , εννοειται οτι χρεωνεται εξτρα , το καλυτερο αμα θελεις να καλεσεις το 13888 , τοτε μπορεις να παρεις μια χρονο καρτα πχ των 6 ευρω και να κανεις κληση απο το κινητο σου τηλεφωνο γινεται κανονικα ! . ( μπορεις να δηλωσεις και τον κινητο σου και οταν κανεις αναπαντητητη να σε παρει πισω η χρονο καρτα αναγνωριζει τον αριθμο σου και σου ζηταει να βαλεις τον αριθμο που θελεις να καλεσεις οποτε πληκτρολογεις 13888 και μετα διεση! και ακους ποσο χρονο εχεις για ομιλια και δεν χρεωνεις το τηλεφωνο που καλεις ειτε απο το κινητο σου ειτε απο το σταθερο τηλεφωνο μπορεις να καλεσεις! .
    Υπαρχει το τηλεφωνο 13788 που ειναι δωρεαν τηλεφωνο βλαβων οτε! και δεν χρεωνεται απο οποιασδηποτε δικτυο σταθερης και κινητης στην Ελλαδα.
    δες εδω https://www.reader.gr/tehnologia/275803/dorean-oi-kliseis-gia-blabes-sto-tilefono-poioi-einai-oi-5psifioi-arithmoi . επισης αμα δεις εχει ξεχωριστο τηλεφωνο για βλαβες στην κοσμοτε κινητη και στην κοσμοτε σταθερη .

  2. Δηλαδή να παω σε μια vodafon να πάρω μια χρονοκάρτα μετά να καλέσω τη χρονοκάρτα με δίεση κλπ και να χρεώσω τη χρονοκάρτα οχι το τηλέφωνο μετά που θα τελειώσουν τα 6 ευρώ της χρονοκάρτας να ξαναπάω στη vodafon να πάρα μία άλλη και να ξανακάνω τα ίδια. το θέμα ήταν πόσο χρεώνει η vodafon τα πενταψήφια και όχι πως θα χρεώσω άλλο τηλέφωνο αντί άλλου… και δεν μίλησε κανείς για βλάβη.

  3. Από την άλλη μπορείς να μπεις στο site της Cosmote και να ζητήσεις να σε καλέσουν αυτοί για προσφορά γράφοντας τον αριθμό σου! 🙂

  4. Το αντίστοιχο και αν καλέσεις από αριθμό cosmote στην εξυπηρέτηση vodafone. Αν καλέσεις από αριθμό coamote το 13888 είναι 0,20€ για όλη την διάρκεια κλησης

  5. Ρε παιδιά, την χρέωση δεν την υπολογίζει ο πάροχος σου, αλλά ο κάτοχος του 5ψηφιου. Όταν καλείς σου λέει πόση είναι η χρέωση. Η Κοσμοτε χρεώνει 19 λεπτά την κλήση άρα κάτι άλλο είναι αυτή η χρέωση. Δεν γίνεται να ζητάει 19 λεπτά την κλήση η Κοσμοτε για το 13888 και η vodafone να χρεώνει κάτι αλλο

  6. Φυσικά και θα σε χρέωνε.
    Αν δηλαδή είχες Cosmote και καλούσες π.χ. την εξυπηρέτηση πελατών Wind, Nova, Vodafone κτλ θεωρείς ότι θα ήταν δωρεάν,ή φθηνότερα???
    Εκτός αυτού,δεν έχεις κάποιον που έχει σταθερό ΟΤΕ???Από εκεί είναι εντελώς δωρεάν και από κινητό Cosmote χρεώνεται 0,10€ ανεξαρτήτου διάρκειας κλήσης.

  7. Εχει γινει λαθος στην επεξηγηση του λογαριασμου. 19,70 ειναι η χρεωση. Εαν τα 5 λεπτα ειναι 3,50 πως γινεται τα 30 λεπτα να ειναι 19.000€? Αυτο σηκωνει καρακαταγγελια!!!

  8. Έχω κινητή vodafone, και κάλεσα σε 5ψήφιο νούμερο τη cosmote tv για ένα θέμα μου. Δυστυχώς άφησα να καλεί για 1 ώρα και 15 λεπτά, και ο λογαριασμός μου ήρθε 70 ευρώ παραπάνω. Πήρα τηλέφωνο τη vodafone έκανα φασαρία και το μόνο που κατάφερα ήταν να μου μειωθεί κατά 20 ευρώ. Προσοχή λοιπόν στα 5ψήφια νούμερα σε διαφορετικούς παρόχους.

  9. Νομίζω το διευκρινίζει μόλις καλέσεις ότι από άλλο πάροχο χρεώνεται με κάποιο τιμολόγιο.

  10. Στην σελίδα της Vodafone υπάρχει ο τιμοκατάλογος με την χρέωση για τα 5ψηφια Το 13888 έχει την υψηλότερη χρέωση Το έπαθα το εγκεφαλικό όταν χρεώθηκαν 18 ευρώ για μια κλήση

  11. Το θέμα είναι ότι χρεώνουν αγρίως τα 5ψηφια και στα σταθερά και ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου προκύψει. Απατεώνες είναι όλοι τους. Γιατί με υποχρεώνουν να έχω σταθερή τηλεφωνία πλέον για να πάρω το ίντερνετ?

  12. υπαρχει τροπος να μπορεσουμε να καλεσουμε το 13888 οσοι εχουμε vodafone χωρις να χρειαστει να πουλησουμε τα νεφρα μας?

  13. Ο νόμος θα έπρεπε να αναγκάζει τους πάντες να αναφέρουν τη χρέωση στη συγκεκριμένη σύνδεση (που αλλάζει ανά πάροχο) σε δωρεάν μήνυμα πριν ξεκινήσει η χρέωση.

    Ακόμα, θα έπρεπε να υποχρεώνει οπουδήποτε αναφέρεται ο αριθμός σε έντυπο ή στο διαδίκτυο να συμπεριλαμβάνεται ακριβώς από κάτω κείμενο με τις χρεώσεις σε όλους τους τύπους συνδέσεων. Μέχρι και τα μέντιουμ υποχρεώνονται να το κάνουν.

    Τα πρόστιμα θα έπρεπε να είναι τεράστια για τις παραβάσεις αυτές. Πολλαπλάσια απ’ τα κέρδη που έχουν σε ένα χρόνο απ’ όλους τους σχετικούς αριθμούς σε κάθε παράπτωμα.

    Κάποια εταιρία φαίνεται να είναι αφύσικα αργή όταν επικοινωνείς για να αλλάξεις πάροχο προς αυτή. Πολλές φορές σε βάζει στην αναμονή. Κουφός υπάλληλος, ισχυρισμός ότι υπάρχουν διακοπές. Πολλαπλή επαλήθευση στοιχείων. Ο υπάλληλος σιγεί μέχρι να μιλήσει εσύ, ακόμα και 1 λεπτό ολόκληρο. Παριστάνει ότι επαληθεύει τα στοιχεία. Ισχυρίζεται ότι έχασε τα στοιχεία από σφάλμα του συστήματος και πρέπει να τα ξαναδώσεις όλα. Ισχυρίζεται ότι το σύστημα είναι αργό και περιμένει να ανοίξει (και σε βάζει σε αναμονή). Σε ευχαριστεί με διάφορους τρόπους στο τέλος της κλήσης. Μπορεί άνετα να εξυπηρετεί περισσότερους πελάτες, πχ 2 ή 3 ταυτόχρονα.

    Το κράτος πρέπει να ζητήσει να ακούσει κλήσεις μεγάλης διάρκειας απ’ τις οποίες προέκυψε μεγάλη χρέωση σε όλους τους παρόχους, και να δει τί συμβαίνει σ’ αυτές, ιδίως σε όσες είναι για νέα σύνδεση στον πάροχο.

    Ειδικά γι αυτά τα τηλεφωνήματα που διαρκούν πολύ, πρέπει να υποχρεώσει όλους τους παρόχους να τα κάνουν εντελώς δωρεάν, μια και ο πελάτης έρχεται να τους δώσει συμβόλαιο 1 ή 2 και συνήθως περισσότερων ετών και το κέρδος είναι πολύ μεγάλο.

  14. 6971013888 ειναι το αντιστοιχο νουμερο για κατοχους εξωτερικου που δεν μπορουν να καλεσουν 5ψηφιο. εννοειται ομως οτι μπορεις να το καλεσεις και απο κινητο μιας και καλει στο ιδιο ακριβως τηλεφωνικο κεντρο με το 13888. Χρεωνεσαι σαν να καλεις οποιοδηποτε ελληνικο κινητο αριθμο, αν εχεις δωρεαν λεπτα φυσικα δε χρεωνεσαι τιποτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.