Οι καταστάσεις δραματικές και αποδεικνύεται από τις νέες τιμές που έφθασε για Σεπτέμβριο η κιλοβατόρα. Πιο συγκεκριμένα, 0.78800 για ως 500kwh και 0.800 για πάνω από 500 kwh στο Γ1 της ΔΕΗ.

Όλα λοιπόν, θα εξαρτηθούν από τις επιδοτήσεις, που κανείς δεν γνωρίζει προς το παρόν σε τι ποσοστά θα κυμανθούν. Σε κάθε περίπτωση ακόμη και μια τελική τιμή 30-40 λεπτών είναι εγκληματική και υπενθυμίζουμε ότι δεν έχει έρθει καν ο χειμώνας. Ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει ήδη τιμές 0.14-0.17 λεπτών, φανταστείτε τι έχει να γίνει με μια τελική τιμή 30-40 λεπτών.

Όλα λοιπόν, εξαρτώνται από τις επιδοτήσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν και οι οποίες δυστυχώς φαίνεται ότι δεν θα μπορέσουν να καλύψουν επαρκώς μακροπρόθεσμα τις τιμές που απογειώνονται. Τον Αύγουστο μόνο η πολιτεία έδωσε 1.30 δις σε επιδοτήσεις.

Δείτε εδώ το αναλυτικό excel με τις τιμές – ενημερώνεται συνεχώς

Στο excel μπορείς να παίξεις με τα νούμερα και να δεις τι θα πληρώσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Που είναι ο άλλος ο τυπάς να πεταχτεί να πει ότι αν είχαμε ανεμογεννήτριες και ηλιακά πάνελ θα ήταν παμθφηνο το ρεύμα;;;; χαχαχαχα!!! Το “δούλεμα”που μας ρίχνουν παγκοσμίως δεν έχει “πάτο”…

  2. Με βάση την τιμή του Γ1 οικιακού της ΔΕΗ για τον μήνα Αύγουστο βλέπουμε μια άξηση της τιμή του παρόχου κατά 62%. Αν κινηθεί και η επιδότηση του κράτους ανάλογα με την αύξηση αυτή τόμε μιλάμε για ένα κόστος στα 2 δις.

  3. Ακριβώς έτσι. Είδαμε κ με την βενζίνη που πήγε 2,40 κ δεν κουνήθηκε κανείς! Είναι φοβερό όμως έτσι? ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ???

  4. Ναι ναι συμφωνώ μαζί σας πρέπει να μαζευτούν όλοι και να πάμε στο Σύνταγμα κάντε ρε φίλε πρέπει να βγούνε 50.000 άτομα στο κέντρο της Αθήνας πρέπει να είναι σταθερή τιμή.

  5. Μέχρι 20 λεπτά το κιλοβάτ πρέπει να πληρώσει ο καταναλωτής όχι παραπάνω ντροπή πρέπει να κάνουμε κάτι

  6. Από τα σχόλια εδώ μέσα αντιλαμβάνομαι πως ο μέσος Έλληνας δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί. Μιλάνε για να βγουν στο Σύνταγμα και αλλά τέτοια τραγελαφικά. Η τιμή του ρεύματος δεν έχει αυξηθεί γιατί η ΔΕΗ αύξησε τα κέρδη της, αλλά γιατί αγοράζει πολύ ακριβότερα την πρώτη ύλη που χρειάζεται για να παράξει ρεύμα. Την πρώτη ύλη (φυσικό αέριο, πετρέλαιο κλπ) την αγοράζει από το εξωτερικό. Όποτε 1) αν σταματήσουν να πληρώνουν οι καταναλωτές απλά θα πτωχεύσουν όλες οι εταιρείες ρεύματος χωρίς την δυνατότητα να σωθεί τίποτα και 2) Όλοι οι Έλληνες να βγουν στο Σύνταγμα δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι αγοράσουμε ακριβότερα από το εξωτερικό. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως που μπορεί να γίνει αυτήν την στιγμή πέρα από το να περιμένουμε να αλλάξει κάπως το διεθνές περιβάλλον. Στο μεταξύ θα παγώσουν άνθρωποι, η μπορεί και να πεθάνουν; Ναι, αλλά είναι ο μικρότερος σταυρος που μπορούμε να κουβαλήσουμε, δυστυχώς. Είναι μια άσχημη κατάσταση που έχει μόνο κακές λύσεις.

  7. Σορρυ εσύ δεν κατάλαβες! Αυτό που γράφεις δεν στέκει ούτε τα νερά στα φράγματα θέλουν λεφτά για να έρθουν ούτε τα ΑΠΕ αύξησαν το κόστος λειτουργίας τους ! Αλλά τα υπερκέρδη της ΔΕΗ είναι από πέρσι στο θεό για αυτό δίνει και μπόνους, στα στελέχη της ,τεράστια! Το μόνο που στέκει είναι ότι το κόστος του φυσικού αερίου ανέβηκε! Οκ ας μην το χρησιμοποιούμε! Το πετρέλαιο και τα καύσιμα έχουν φόρο αλλιώς δεν θα είχαν τη τιμή που έχουν! Γιατί τα Σκόπια έχουν φθηνό καύσιμο ενώ το αγοράζουν από ελληνικά δικαστήρια? Τέλος πάντων ο κόσμος κοιμάται και αποδέχεται ότι καλοπροαίρετο του παρουσιάσουν!

  8. Ξέρεις τι σημαίνει “κιλοβατορα” και το γράφεις με Ο ; Αν όχι πάρε ένα λεξικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.