rsz_1img_20130823_110959

Το Xbox One αναμένεται να έρθει στην ελληνική αγορά το 2014 μαζί με μία σωρεία νέων παιχνιδιών.

Xbox One

rsz_img_20130823_111022

Τα άρθρα για την Gamescom συνεχίζονται και ύστερα από ένα μικρό συγκριτικό, που κάναμε στο προηγούμενο άρθρο ανάμεσα στα δύο χειριστήρια των next-gen κονσόλων ήρθε η ώρα να αναφερθούμε στα παιχνίδια της νέας κονσόλας της Microsoft. Πριν προχωρήσουμε στα παιχνίδια, να σχολιάσουμε, ότι η νέα κονσόλα της Microsoft φαίνεται αρκετά ποιοτική.

Έχει αρκετό μέγεθος και θα καλύψει ένα αξιοσέβαστο ποσοστό του επίπλου, στο οποίο θα τοποθετηθεί. Το design της κεντρικής συσκευής είναι γνώριμο και το μαύρο χρώμα είναι αρκετά διακριτικό, αν και από ότι διαπιστώσαμε, μαζεύει πολύ εύκολα σκόνη.

H συσκευή του Kinect, το Kinect 2.0, από την άλλη μόνο διακριτικό δεν είναι. Το kinect είναι μεγάλο (πολύ περισσότερο από ότι περιμέναμε), κάνοντας έτσι αισθητή την παρουσία του στο σαλόνι μας. Η συσκευή κυμαίνεται σε παρόμοια επίπεδα design και ποιότητας κατασκευής, ενώ το κεντρικό καλώδιο με το οποίο συνδέεται με τη κεντρική μονάδα θυμίζει σε όγκο αρκετά αυτό ενός Hdmi.

Forza Motorsport 5

rsz_img_20130821_133946

Η αρχή έγινε με το Forza Motosport 5. Η αναμονή ευτυχώς ήταν μικρή και μπορέσαμε εύκολα να δούμε το νέο δημιούργημα της Turn 10 Studios. Αν και δεν είμαστε ειδήμονες της σειράς Forza, το πρώτο πράγμα που μπορέσαμε να παρατηρήσουμε ήταν τα σαφώς αναβαθμισμένα γραφικά σε σχέση με τον προκάτοχό του, σε βαθμό όμως που να μην μας κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση.

Το πέρασμα στη νέα γενιά το περιμέναμε πολύ πιο εντυπωσιακό και ειδικά ένας first party τίτλος της Microsoft ήταν ευκαιρία για την εταιρία να ‘’δείξει τα δόντια’’ του νέου της μηχανήματος. Από εκεί και πέρα στο gameplay, στον λιγοστό χρόνο που μας δόθηκε, δεν προσέξαμε να έχουν γίνει ιδιαίτερες αλλαγές και ούτε χρειάζονται κατά την ταπεινή μας άποψη, καθώς η σειρά τα τελευταία χρόνια παραδίδει μαθήματα σε αυτόν τον τομέα.

rsz_img_20130823_111656

Αυτό που μας έκανε, όμως εντύπωση και το αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο ήταν η χρήση της δόνησης στο χειριστήριο και των νέων δυνατοτήτων που έχει προσθέσει η Microsoft στο next-gen controller της.

Η αίσθηση της δόνησης ήταν πραγματικά πρωτόγνωρη και σίγουρα αποτελούσε μία ευχάριστη έκπληξη. Οι σκανδάλες, είχαν ξεχωριστή αυτόνομη δόνηση. Η αίσθηση όταν πατάγαμε γκάζι και φρένο ήταν διαφορετική και έδινε ένα μεγαλύτερο τόνο ρεαλιστικότητας στο παιχνίδι.

Σίγουρα θα ήταν προτιμότερο να παίξουμε το παιχνίδι με τη χρήση κάποιας τιμονιέρας, όπως κάναμε στο Drive Club της Sony, αλλά στην έκθεση δεν υπήρξε αυτή η δυνατότητα.

Titanfall

rsz_img_20130823_112022

Το παιχνίδι κλειδί για το Xbox One. Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν μας είχε κινήσει το ενδιαφέρον από τα διάφορα trailer που κυκλοφόρησαν καθ’ όλο το διάστημα μετά την E3. Παρόλα αυτά, η αρχική μας άποψη ήρθε να διαψευστεί τα πρώτα μόλις λεπτά του παιχνιδιού.

Στην αρχή έγινε μία μικρή παρουσίαση του παιχνιδιού στον θάλαμο, ενημερώνοντάς μας για τις διάφορες νέες λειτουργίες του τίτλου, όπως αυτή του διπλού πηδήματος και το διαγώνιο τρέξιμο πάνω στους τείχους, ενώ στη συνέχεια χωριστήκαμε σε δύο ομάδες, αναλαμβάνοντας η κάθε μία την αποστολή της.

Να αναφέρουμε, ότι το παιχνίδι έτρεχε σε υπολογιστές με χειριστήριο του Xbox, αλλά δεν νομίζουμε ο γραφικός τομέας να έχει μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στη νέα κονσόλα.

rsz_img_20130823_112037

Το παιχνίδι παρόλο που θύμιζε γνώριμο, η ενσωμάτωση αυτών των νέων στοιχείων καθώς και η παρουσία των titans μέσα στο παιχνίδι, έκαναν ακόμα πιο εντυπωσιακή την εμπειρία μας με τον τίτλο. Είτε βρίσκεσαι στο πεδίο ως απλός στρατιώτης, είτε μέσα σε ένα γιγάντιο τιτάνα υπήρχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, ενώ η ζωή και το health του τιτάνα φαίνεται να είναι αρκετά εξομαλυσμένα, ώστε να μην καταστρέφουν το παιχνίδι.

Το Titanfall είναι ένα από τα άκρως αναμενόμενα παιχνίδια στην νέα κονσόλα της Microsoft και όπως φάνηκε η προώθηση που έγινε στην έκθεση από την ΕΑ ήταν τεράστια, φτάνοντας σχεδόν ακόμα και τα επίπεδα του Battlefield. H EA έχει επενδύσει πολύ στο συγκεκριμένο τίτλο και αυτό φαίνεται με το να διαθέτει τον τίτλο και σε PC, ενώ υπάρχουν πάρα πολλές φήμες, ότι ο τίτλος ετοιμάζεται και για τη νέα κονσόλα της Sony, κάνοντας έτσι το Titanfall απλώς time-exclusive στη νέα γενιά κονσόλων.

Kinect Sports Rivals

rsz_img_20130823_111444

Γυμναστήκαμε πάλι. Δεν γίνεται να φεύγαμε από την έκθεση και να μην δοκιμάζαμε το νέο εξάρτημα του Xbox One το Kinect 2.0. Δυστυχώς έχουμε κακή εμπειρία από την προηγούμενη έκδοση του Kinect και αυτή τη φορά πλέον ήμασταν πολύ πιο δύσπιστοι. Δυστυχώς, όμως και μετά την εμπειρία μας με το Kinect Sport Rivals η δυσπιστία παρέμενε.

Σίγουρα κανένας δεν αμφισβητεί τις δυνατότητες του Kinect και μετά από μία συζήτηση με κάποιους από τους προγραμματιστές του πρώτου kinect σίγουρα άλλαξαν την άποψή μας για το τι είναι ικανό να κάνει αυτή η συσκευή. Από την άλλη, τα λόγια και οι εξελιγμένες δυνατότητες δεν αρκούν, όταν το αποτέλεσμα στη πράξη δεν ικανοποιεί.

rsz_img_20130823_111509

Δοκιμάζοντας το Kinect Sports Rivals παρατηρήσαμε σημάδια lag και μάλιστα όχι κάποιου αμυδρού, αλλά lag που έφτανε ακόμα και τα επίπεδα του 1 δευτερολέπτου. Όσο για τις απότομες κινήσεις που κάναμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν διαβάστηκαν καν από το hardware.

Είναι λοιπόν το νέο kinect 2.0 άχρηστο ; Καθόλου. Ίσα ίσα που πιστεύω, ότι υπάρχει η δυνατότητα στο μέλλον το συγκεκριμένο μηχάνημα να μας εκπλήξει και μάλιστα σε βαθμό που δεν θα το περιμένουμε. Μην ξεχνάμε, ότι ο προγραμματισμός του kinect 2.0 βρίσκεται ακόμα σε βρεφικό στάδιο και θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να δούμε σοβαρά αποτελέσματα.

Fifa 14

rsz_img_20130823_112144

Και τέλος δοκιμάσαμε το Fifa 14 στη νέα κονσόλα. Ξέρουμε, δεν πρόκειται για κάποια αποκλειστικά, αλλά μέσω του Xbox One μας δόθηκε η δυνατότητα να δοκιμάσουμε την ‘’εξελιγμένη’’, επόμενης γενιάς έκδοση της αγαπημένης μας σειράς.

Οι εντυπώσεις μας ; Δεν θα λέγαμε, ότι το Fifa 14 αποτελεί ακριβώς διαφήμιση για τη νέα γενιά κονσόλων. Οι διαφορές σε σχέση με την έκδοση του 360, που επίσης δοκιμάσαμε, ήταν στο χρόνο που μας δόθηκε να ασχοληθούμε με τον τίτλο, σχεδόν ελάχιστες.

Στο τομέα του gameplay φυσικά δεν περιμέναμε κάποια διαφοροποίηση, καθώς πρόκειται για τον ίδιο τίτλο. Στο τομέα των γραφικών, όμως, επίσης δεν είδαμε κάποια σοβαρή διαφορά. Σίγουρα κάποια textures θα είναι αναβαθμισμένα, αλλά αρκεί αυτό, ώστε να προτιμήσει ο αγοραστής να πληρώσει ολόκληρη καινούργια κονσόλα για να παίξει ένα παιχνίδι, το οποίο μπορεί να παίξει και στις τωρινές κονσόλες και μάλιστα με ελάχιστες διαφορές ; Ο καιρός θα δείξει.

Πρώτη Εντύπωση

Αυτή ήταν η πρώτη μας εμπειρία με την νέα κονσόλα της Microsoft. Γενικά η κονσόλα μας άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις, αλλά όπως γίνεται πάντα το παιχνίδι θα παιχτεί στους τίτλους. Η Microsoft οφείλει να επενδύσει σε τίτλους, οι οποίοι θα αξιοποιούν την τεχνολογική ανωτερότητα της κονσόλας, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και να παρουσιάσει παιχνίδια τα οποία θα πείσουν το καταναλωτικό κοινό να επενδύσει τα χρήματά του.

Το Xbox One αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2014, οπότε μέχρι τότε θα έχουμε αρκετό καιρό να δούμε την πορεία και την εξέλιξή του μέχρι να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.