Χάκερ που κατάφεραν να εισβάλουν στον εικονικό κόσμο του World of Warcraft δολοφόνησαν όλους τους χαρακτήρες σε ορισμένες μεγάλες πόλεις του παιχνιδιού, από τους ίδιους τους παίκτες μέχρι τους χαρακτήρες που παράγει το ίδιο το παιχνίδι.

Σε εικόνες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, οι σκελετοί σχηματίζουν ολόκληρα βουνά στους δρόμους.

Η εταιρεία Blizzard Activision που αναπτύσσει το World of Warcraft επιβεβαίωσε το πρωτοφανές μακελειό και υποσχέθηκε ότι πήρε μέτρα για να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.

«Ορισμένα βασίλεια [του παιχνιδιού] επηρεάστηκαν από παρέμβαση εντός του παιχνιδιού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των χαρακτήρων των παικτών, καθώς και χαρακτήρων που δεν ανήκουν στους παίκτες, σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες πόλεις [του παιχνιδιού]» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας με την ονομασία «Nethaera».

Πρόσθεσε ότι το κενό ασφάλειας που αξιοποίησαν οι χάκερ «έχουν ήδη διορθωθεί, οπότε το περιστατικό δεν θα μπορούσε να επαναληφθεί».

H Olivia Grace, συντάκτης του περιοδικού WoW insider, δήλωσε ότι το hack ήταν ιδιαίτερα σοβαρό. Οι χάκερς βρήκαν τρόπο να εισάγουν στο παιχνίδι χαρακτήρες πρώτου level, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να σκοτώνουν τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων και των χαρακτήρων που ελέγχονται από το σύστημα και όχι από παίκτες.

Περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια χρήστες, από τους οποίοι οι μισοί εκτιμάται ότι βρίσκονται στην Κίνα, είναι συνδρομητές στο δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.