Η πρώτη consumer 4K τηλεόραση της αγοράς.

Οι περισσότεροι θα σταθούν στην μοναδική δυνατότητα της θέασης 3D χωρίς γυαλιά στη καινούργια 3D τηλεόραση της Toshiba. Στη περίφημη 55ZL2.

Η τηλεόραση φέρει ειδική κάμερα χαμηλά στο πλαίσιο, λίγο πιο πάνω από τη βάση, η οποία «ρυθμίζει» το 3D της σύμφωνα με τη θέση του ιδιοκτήτη της τηλεόρασης. Όπως ακριβώς ρυθμίζει αυτόματα τα ηχεία με τη βοήθεια ενός μικροφώνου στην θέση ακρόασης ένας ενισχυτής AV.

Έτσι η Toshiba δημιουργεί μέχρι πέντε καθαρές θέσεις θέασης 3D, που μπορούν να γίνουν εννέα αν στριμωχθούν λιγάκι οι θεατές. Αυτό όμως είναι μια από τις δυνατότητες της 55ΖL2. Για μας,  η κορυφαία δυνατότητα της τηλεόρασης είναι το Quad Full HD ή το 3.840×2.160 pixels (σχεδόν 4K) πάνελ που φοράει η τηλεόραση.

Όπως γνωρίζουμε δεν υπάρχει ούτε HDMI, ούτε πηγή αλλά ούτε και καμιά consumer προδιαγραφή για το 4Κ. Παρ’ όλο που η 55ZL2 φοράει πάνελ ανάλυσης (σχεδόν) 4K, αυτό «πάει χαμένο» με τη δυνατότητα 3D Glasses Free. Ή μήπως όχι;

Η Toshiba για επιδείξεις demo αλλά (ίσως) και για μελλοντική χρήση άφησε μια πόρτα ανοιχτή!

Στο πίσω μέρος της τηλεόρασης υπάρχει μια υποδοχή με την ονομασία Service Port, από εκεί η Toshiba οδηγεί με σήμα 4K την τηλεόραση και… ξαφνικά το 2D γίνεται υπέροχα απολαυστικό από το 3D Glasses Free. Η εικόνα παρουσιάζει λεπτομέρειες και στοιχεία που το σημερινό high definition δεν έχει τη δύναμη να δείξει.

‘Έτσι με ένα ειδικό player βασισμένο σε σκληρό δίσκο η Τοshiba 55ΖL2 γίνεται η πρώτη consumer 4K τηλεόραση της αγοράς.

Τι είπατε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.