Τα online καταστήματα στην Κίνα προκειμένου να παρακάμψουν την παρατεταμένη διαδικασία εξέτασης για την άδεια κυκλοφορίας του Diablo III στη χώρα αποφασίσαν να μετονομάσουν τον τίτλο του παιχνιδιού σε “Da boluo” που φωνητικά είναι ίδιο με το Diablo αλλά σημαίνει “μεγάλος ανανάς” (!)

Για όσους δεν γνωρίζουν η Κίνα έχει αυστηρούς κανόνες όσον αφορά τα παιχνίδια και δεν επιτρέπει για παράδειγμα εικόνες όπως νεκροκεφαλές και ζόμπι. Γι’ αυτό το λόγο οι εταιρείες αναγκάζονται να αλλάξουν ορισμένα χαρακτηριστικά για να συμβαδίζουν με την πολιτική της χώρας και φυσικά να πουλήσουν το παιχνίδι στη μεγαλύτερη, ίσως, βάση χρηστών παγκοσμίως. Στην προκειμένη περίπτωση μερικά καταστήματα χρησιμοποιούν την εικόνα ενός ανανά για να καλύψουν τα ίχνη τους και φαίνεται ότι η μέθοδος αυτή αποδίδει.

Είτε οι αρχές δεν ενδιαφέρονται προς το παρόν για την παράκαμψη αυτή είτε έχει βρεθεί κάποιο νομικό παραθυράκι το θέμα είναι ότι εάν παραγγείλετε το Diablo III από κάποιο κινέζικο κατάστημα και βρείτε μέσα την εικόνα ενός ανανά στη θέση του Diablo μην παραξενευτείτε.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.