Ο Steve Ballmer, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα του χώρου. Έχοντας αναλάβει τις «τύχες» της εταιρείας πριν από 12 χρόνια, το 2000, ο Ballmer έχει καταφέρει να θεωρείται ο υπεύθυνος για μερικές από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της Microsoft. Για τους λόγους αυτούς, το Forbes τον χαρακτηρίζει τώρα ως τον χειρότερο CEO της Αμερικής.

Όπως αναφέρει στο σχετικό άρθρο ο Adam Hartung «χωρίς αμφιβολία, ο Ballmer είναι στην Αμερική ο χειρότερος CEO εταιρείας εισηγμένης στο χρηματιστήριο. Όχι μόνο κατάφερε να οδηγήσει την Microsoft έξω από μερικές από τις πιο επικερδείς και αναπτυσσόμενες αγορές (όπως την κινητή τηλεφωνία και τα tablets) αλλά στην πορεία δεν θυσίασε μόνο τα κέρδη και την ανάπτυξη της δικής του εταιρείας αλλά και άλλων, όπως των Dell, Hewlett Packard και Nokia.»

Ο Hartung αναφέρει την σειρά των Zune και τα Windows Vista ως μερικές από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της Microsoft επί θητείας Ballmer, όπως επίσης την αργοπορημένη παρουσίαση προϊόντων και την υστέρηση της εταιρείας στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η μετοχή της ήταν στα 60 δολάρια όταν ανέλαβε ο Ballmer το 2000 και τώρα έχει φτάσει στα 30 δολάρια.

Σύμφωνα με το Geekwire πάντως, ο Ballmer είχε και μερικές επιτυχίες, όπως το Sharepoint, την ευρεία ανάπτυξη των Microsoft Office, SQL Server και Windows Server καθώς επίσης και του Xbox. Αρκούν όμως αυτά για να «καλύψουν» τις αποτυχίες του; Σύμφωνα με τον Hartung, μάλλον όχι. Ο Ballmer εξακολουθεί να παίρνει ρίσκα. «Πόνταρε την Microsoft πάνω στα Windows 8. Και μαζί και άλλες εταιρείες. Ένα παράλογο στοίχημα για κάθε CEO. Ένα στοίχημα που δεν θα είχε παρθεί αν η εταιρεία είχε αλλάξει τον Ballmer με κάποιον που να κατανοεί τον γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς. Με κάποιον που θα μπορούσε να την διατηρήσει ανταγωνιστική γύρω από την τρέχουσα τεχνολογία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.