Ένα νέο project ξεκίνησε η Google και συγκεκριμένα ο Jean-Baptiste Queru, ο τεχνικός επικεφαλής του Android Open Source Project (AOSP) μέσω του οποίο δίνεται ο εκάστοτε πηγαίους κώδικας κάθε έκδοσης του Android στο κοινό ούτως ώστε αυτός να είναι προσβάσιμος από κάθε ενδιαφερόμενο, είτε αυτές είναι εταιρείες είτε κάποιος προγραμματιστής. Αυτήν την φορά όμως, η Google ξεκινάει κάτι διαφορετικό: Την υποστήριξη μέσω του AOSP και του Sony Xperia S, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν κατά τον οποίο η εταιρεία εργάζεται πάνω σε συσκευές της σειράς Nexus.

Αν και το project βρίσκεται αυτήν την στιγμή σε «βρεφικά» στάδια, ενδέχεται να σημαίνει πως μπορεί στο μέλλον να δούμε περισσότερη και μεγαλύτερη σε έκταση υποστήριξη από την εταιρεία για μη-Nexus συσκευές. Όσον αφορά το γιατί επιλέχθηκε το Xperia S, σύμφωνα με τον Queru «είναι μια πολύ δυνατή και πρόσφατη GSM συσκευή, με bootloader που μπορεί να ξεκλειδωθεί, από μια κατασκευάστρια εταιρεία που ήταν πάντα φιλική προς το AOSP». Τα τελευταία δύο στοιχεία φαίνεται πως έπαιξαν και τον μεγαλύτερο ρόλο για την επιλογή του smartphone της Sony.

Τι σημαίνει όμως όλο αυτό για τους κατόχους της συγκεκριμένης συσκευής; Εάν τελικά το project αποδειχθεί επιτυχημένο και υπάρξει και η κατάλληλη υποστήριξη από την κοινότητα των developer, δεν αποκλείεται να λάβει κάποια στιγμή παρόμοια υποστήριξη με τις συσκευές της σειράς Nexus και να δέχεται τις νέες εκδόσεις του Android λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία τους, κάτι που σήμερα συμβαίνει για παράδειγμα με το Galaxy Nexus της Samsung.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.