Φέτος στη μεγάλη έκθεση Ήχου και Εικόνας στο Βερολίνο ( IFA 2012 ) οι εταιρίες έκαναν το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της τεχνολογίας.

Ένα βήμα, το οποίο φυσικά δεν έγινε μέσα σε ένα χρόνο, αλλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή, ώστε και το καταναλωτικό κοινό να είναι έτοιμο. Καινούργιες τηλεοράσεις, με βελτιωμένα πάνελ και web-δυνατότητες είδαν το φως της δημοσιότητας.

Εκτός όμως από τις mainstream σειρές των 32, 40  και 50 ιντσών, οι οποίες προορίζονται για τον μέσο καταναλωτή,   οι μεγάλές εταιρίες μας επιφύλαξαν μια έκπληξη αυτή τη χρονιά.

 

Sony  KD-84X9005 

Η αρχή γίνεται με το νέο LCD μοντέλο της Sony τεχνολογίας  Edge-LED, το οποίο έρχεται εξοπλισμένο με ανάλυση 4Κ ( 3840χ2160 ) στις 84 ίντσες.

Ανάλυση τετραπλάσια από την ήδη υπάρχουσα  1080p  ( 1920x 1080 ) .

Η υψηλότερη ανάλυση είναι πάντα καλοδεχούμενη, αλλά τι γίνεται όταν δεν υπάρχει περιεχόμενο να την αξιοποιήσει ;

Γι αυτό το λόγο η Sony έχει  εφαρμόσει στη τηλεόραση τη βελτιομένη μηχανή της  4Κ  X-Reality Pro, η οποία είναι ικανή να κάνει upscale σε 4K  οποιαδήποτε και αν είναι η ανάλυση της πηγής, έχοντας ως αποτέλεσμα εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες.

Έκτός όμως από την τεχνολογία  4Κ  X-Reality Pro,  μέσα στη τηλεόραση θα βρούμε την εφαρμογή  4K Youtube channel. Το Youtube είναι από τις ελάχιστες ιστοσελίδες  οι οποίες είναι ικανές να διαθέσουν μέσω streaming περιεχόμενο υπερ-υψηλής ανάλυσης.  Βάζοντας στην άκρη λοιπόν το πρόβλημα της ταχύτητας του internet θα μπορούμε να έχουμε έξτρα περιεχόμενο από το youtube.

Μεγάλη εντύπωση έκανε, ότι η συσκευή θα χρησιμοποιεί παθητικό 3D σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα της Sony, στα οποία ενσωματόνεται ενεργό  3D. Πλέον δείχνει το νέο δρόμο που έχει ακολουθήσει η Sony στο θέμα του 3D.

Ο ήχος επίσης της τηλεόρασης, αξίζει επισήμανσης. Αποτελείται απο ένα σύστημα 10 ηχείων 3 δρόμων  συνολικής ισχύος 50 Watt, τα οποία σε συνδυασμό με τη λειτουργεία  Clear Phase Technology και       S-Force  Front Surround δημιουργούν  ένα τρισδιάστατο περιβάλλον ήχου.

Διάφορες έξτρα λειτουργίες είναι το SimulView, τη δυνατότητα δηλαδή να μπορείς να έχεις 2 διαφορετικές εικόνες παίζοντας ένα Co-op παιχνίδι μαζί με ένα φίλο στο PS3 στην ίδια τηλεόραση, χωρίς την ανάγκη να χωριστεί στη μέση η εικόνα.

Καθώς υπάρχουν και αρκετές εφαρμογές, όπως  Yahoo, Facebook κλπ, ώστε να μπορείς να αξιοποιήσεις τις ιντερνετικές δυνατότητές της, εφόσον το επιτάσσει η μόδα.

Η Sony KD-84Χ9005 θα είναι διαθέσιμη προς το τέλος του χρόνου σε περιορισμένα καταστήματα  στη τιμή των 25.000 $.  Τιμή, διόλου ευκαταφρόνητη φυσικά όταν οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε το επόμενο  χαράτσι της Δεή.

Σκεφτείτε όμως, ότι η αρχή έγινε. Το νερό μπήκε στ΄αυλάκι. Μπορεί φέτος να έγιναν τα πρώτα δειλά βήματα από τις εταιρίες προς το 4K, αλλά ο καιρός γαρ εγγύς.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.