Μια νέα θήκη-πληκτρολόγιο-βάση για το iPad νέας γενιάς και το iPad 2 παρουσίασε η Logitech. Το εξαιρετικά λεπτό Logitech Solar Keyboard Folio ξεχωρίζει για τη δυνατότητά του να φορτίζεται με φως.
Το Solar Folio ακολουθεί τη λογική των παρόμοιων –ηλιακά φορτιζόμενων- πληκτρολογίων της εταιρίας για Mac και PC. Έτσι μπορεί και φορτίζει το πληκτρολόγιο (τεχνολογίας Bluetooth) με οποιοδήποτε φως, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Με μια πλήρη φόρτιση, το Solar Folio μπορεί να λειτουργεί έως και δύο χρόνια (με μέσο όρο χρήσης τις 2 ώρες ανά μέρα).

Η δυνατότητα φόρτισης με φως θεωρείται το συγκριτικό πλεονέκτημα του Folio. Σύμφωνα με τον Alexis Richard, διευθυντή προϊοντικού μάρκετινγκ της Logitech «… πλέον οι χρήστες ταμπλέτας τις αξιοποιούν παντού και τις έχουν συνεχώς μαζί τους για κάθε ψηφιακή εμπειρία, από το να στείλουν email μέχρι να δουν μια ταινία. Με αυτή τη λογική αναζητούν και τα αντίστοιχα έξυπνα περιφερειακά που να μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους. Εκεί έρχεται το Logitech Solar Folio με το κομψό ενσωματωμένο πληκτρολόγιό του και την δυνατότητα να φορτίζει με το φως, να συμπληρώσει το iPad, παρέχοντας ταυτόχρονα και προστασία στη συσκευή και στις δύο πλευρές της. Γίνεται έτσι ένας ιδανικός συνδυασμός χρηστικότητας και προστασίας χωρίς να προσθέτει ενοχλητικό όγκο».

Επίσης, τo folio μπορεί να στηρίξει το iPad σε δύο θέσεις, κρατώντας το iPad στην ιδανική γωνία ανάλογα με τη χρήση. Έτσι στην πρώτη θέση στήριξης, το iPad στηρίζεται κατάλληλα ώστε να χρησιμοποιείται βέλτιστα το πλήρες πληκτρολόγιο. Στη δεύτερη, η πρώτη γραμμή πλήκτρων χρησιμεύει ως χειριστήρια των πολυμέσων που προβάλλονται, ρυθμίζοντας ακόμη και την ένταση του ήχου.

Το folio έχει επίσης μια λειτουργία άμεσης έναρξης-παύσης, οπότε μόλις το ανοίξει ο χρήστης ενεργοποιείται και το iPad, ενώ όταν το κλείνει, η ταμπλέτα εισέρχεται σε κατάσταση αναμονής.

Το Logitech Solar Keyboard Folio αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από το Μάιο του 2012 με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα €129.

 

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.