Εχθές η Nokia παρουσίασε το Nokia Lumnia 920 PureView με Windows 8. Ενθουσιαστήκαμε όταν είδαμε την παρουσίαση, και χαρήκαμε που άλλο ένα PureView μπήκε στην λίστα.  Τα δείγματα που είδαμε ήταν εντυπωσιακά, κρίμα όμως που δεν ήταν τραβηγμένα από το κινητό.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Nokia με τυμπανοκρουσίες παρουσίασε χθες τα Lumnia 920 και Lumnia 820 με Windows 8. Η εταιρία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία PureView που όπως και το Nokia 808 PureView υπόσχεται “την καλύτερη δυνατή λήψη φωτογραφιών και βίντεο σε Smartphone σήμερα”

Βλέπετε τίποτα περίεργο στην λήψη;

 

Στο διαφημιστικό σποτ  του Lumnia 920 λοιπόν, παρουσιάζει έναν ποδηλάτη που τραβάει βίντεο την φίλη του που επίσης βρίσκεται στο ποδήλατό της. Η λήψη θεωρητικά γίνεται με το νέο Lumnia 920 με σκοπό να γίνει επίδειξη της τεχνολογίας οπτικής σταθεροποίησης εικόνας σε αντιπαράθεση με ανταγωνιστικό smartphone. Εκπληκτική η λήψη του 920 μόνο που  δεν ήταν το εν λόγω smartphone που έκανε την λήψη.

Και εδώ η κάμερα με την οποία τραβήχθηκε το βίντεο

 

Ύστερα από προσεκτικότερη παρατήρηση του διαφημιστικού σποτ, σε μια αντανάκλαση στο τζάμι ενός οχήματός, φαίνεται καθαρά το βαν που ακολουθεί την ποδηλάτισσα, και τον κάμεραμαν που τραβάει το βίντεο με κινηματογραφική κάμερα και όχι με το Lumnia 920.

H Nokia μετά την αποκάλυψη της απάτης ανέβασε σχετική δήλωση ζητώντας συγγνώμη από τους καταναλωτές για την συμπεριφορά της,  και στην προσπάθεια της να επανορθώσει ενσωμάτωσε ένα βίντεο από το Lumnia 920, επιμένοντας ότι είναι φανερή η διαφορά στην λήψη βίντεο με την τεχνολογία OIS (Optical Image Stabilization) παρά χωρίς αυτήν.

http://www.youtube.com/watch?v=6HSbhyaH0vw&feature=player_embedded

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών μετά το συμβάν έχει κλονιστεί και όχι άδικα. Ιδιαίτερα άσχημο ξεκίνημα για την σειρά με Windows 8 της Nokia τολμούμε να πούμε και αναμένουμε να δούμε μόνοι μας το κινητό από κοντά και να το τεστάρουμε.

Προς το παρόν δείτε ολόκληρο το επίμαχο σποτ.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cimDfEIEiu0

Ποιά η γνώμη σας για την απάτη της Nokia; Θεωρείτε ότι θα επηρεάσει τις πωλήσεις του κινητού αυτό το στραβοπάτημα;

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.