Το όνειρο των περισσότερων fan της Nokia ήταν η εταιρεία να είχε επιλέξει το Android αντί τα Windows Phone της Microsoft.

Ο Risto Siilasmaa που είναι μέλος του συμβουλίου της Nokia δήλωσε ότι η εταιρεία καλού κακού έχει και ένα εφεδρικό σχέδιο αν τα πράγματα δεν πάνε καλά με τα Windows Phone 8.

Μέσα λοιπον στο εφεδρικό σχέδιο είναι και η δημιουργία κινητών με Android αν και η πιθανότητα αυτή είναι ελάχιστη αλλά όχι μηδαμινή.

Αν η εταιρεία λοιπόν χρειαστεί να αλλάξει λειτουργικό σύστημα θα βρεθεί σε μια πολύ δύσκολη θέση που θα πρέπει ή να υποστηρίξει κάποιο δικό της λειτουργικό σύστημα ή να πάει σε κάποιο άλλο που υπάρχει ήδη στην αγορά.

Αν τελικά διαλέξει το δεύτερο δηλαδή να πάει σε ένα λειτουργικό σύστημα που ήδη υπάρχει τότε η επιλογή του Android είναι μονόδρομος.

Η εταιρεία όμως ξεκαθάρισε ότι αυτό θα ήταν κάτι πολύ δύσκολο να γίνει και θα γινόταν μόνο αν ήταν αναγκαίο για την επιβίωση της εταιρείας.

Η Nokia  προς το παρόν έχει σαν πρωτεύον στόχο της να πάνε πολύ καλά τα κινητά της με Windows Phone 8 και να ξανά εδραιωθεί στο χώρο όπως πριν χρόνια με το Symbian.

Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.