Οι πρώτες συσκευές με εύκαμπτη οθόνη έχουν ανακοινωθεί αλλά τι γίνεται με τις εύκαμπτες συσκευές; Για να φτάσουμε εκεί πρέπει να ξεπεράσουμε κάποια εμπόδια, όπως το να φτιάξουμε εύκαμπτα chipsets και εύκαμπτες μπαταρίες. H Nokia κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση, κατοχύρωσε πατέντα για αναδιπλούμενη μπαταρία, που διπλώνει μαζί με την συσκευή που την φοράει.

αναδιπλούμενη μπαταρία

Πρόσφατα είδαμε και την υλοποίηση της LG για εύκαμπτες μπαταρίες ενώ έχουμε δει και υλοποιήσεις από την Samsung. Η ιδέα της Nokia είναι εντελώς πρωτότυπη και ξεχωριστή, ενώ μπορεί να αποτελέσει την αρχή για μικρότερες και λεπτότερες συσκευές.

Clipboard02

Προσωπικά περιμένω την μέρα που θα κρατάω στα χέρια μου μια συσκευή σε μέγεθος γραμματοσήμου, η οποία θα αναδιπλώνεται σε ένα Smartphone μεγάλου μεγέθους, το οποίο θα είναι και άθραυστο.

Σύμφωνα με την πατέντα της Nokia:

«Αν και τα εσωτερικά μέρη γίνονται όλο και πιο μικρά, οι μπαταρίες γενικά καθυστερούν σε σχέση με τις άλλες τεχνολογίες, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν μεγάλο μέρος στο εσωτερικό της συσκευής.

Στις τρέχουσες ηλεκτρονικές συσκευές, το να έχουμε για κυρτή και αισθητικά ευχάριστη απαιτεί χώρο που ξοδεύεται από την μπαταρία και το περίβλημα, κάνοντας την φορητή συσκευή να φαίνεται μεγαλύτερη και σαν αποτέλεσμα λιγότερο ελκυστική».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.