Μια νέα και άκρως εντυπωσιακή τεχνολογία αφής ανέπτυξαν οι επιστήμονες του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης, της γνωστής σε όλους μας Disney και η ονομασία αυτής, Touche.

Ενώ η σημερινή τεχνολογία αφής έχει βρει εφαρμογή σε πάρα πολλές συσκευές, όπως smartphones, laptops, tablets, e-readers, game consoles και λοιπά, παρόλα αυτά έχει ένα βασικό μειονέκτημα. Αυτό είναι πως λειτουργεί βάση μιας μόνο συχνότητας, η οποία μεταβάλλεται εάν υπάρχει επαφή ή όχι, καθιστώντας την να έχει ουσιαστικά δυαδική μορφή.

Αντίθετα η νέα τεχνολογία που αναπτύχθηκε, όχι από κάποιο κολοσσό τεχνολογίας αλλά από την πασίγνωστη εταιρία κινουμένων σχεδίων, χρησιμοποιεί μια σειρά συχνοτήτων επιτρέποντας έτσι να καταγράφει περισσότερες πληροφορίες, δημιουργώντας ουσιαστικά διαφορετικά προφίλ για κάθε χειρονομία ή συνδυασμό αυτών. Έχοντας λοιπόν ένα πλήθος διαφορετικών καταστάσεων και μέσω ειδικού κώδικα αναγνώρισης, μπορεί να αναγνωρίσει αν ακουμπάμε την επιφάνεια με ένα δάχτυλο, με δύο ή τρία ή τέσσερα, αν τσιμπάμε την επιφάνεια, αν την ακουμπάμε με ολόκληρη την παλάμη μας ή και με τις δύο, με το αγκώνα μας η ακόμα και αν είμαστε κοντά στην ίδια την επιφάνεια χωρίς όμως να την ακουμπάμε. Ουσιαστικά δηλαδή οι συνδυασμού που μπορούν να καταχωρηθούν και να αξιοποιηθούν είναι αναρίθμητοι.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=E4tYpXVTjxA]

Όμως αυτό που είναι το πλέον εντυπωσιακό της νέας αυτής τεχνολογίας είναι το πλήθος των επιφανειών που μπορεί να βρει εφαρμογή. Αυτές ξεκινάνε από τις γνωστές μας συσκευές αφής και φτάνουν μέχρι το ίδιο το ανθρώπινο δέρμα αλλά και επιφάνειες υγρών. Καθώς για να λειτουργήσει η τεχνολογία Touche χρειάζεται μόνο ένα ηλεκτρόδιο, σαν επιφάνεια εργασίας μπορεί να μετατραπεί οποιαδήποτε επιφάνεια είναι ηλεκτρικά αγώγιμη και δηλαδή μπορεί να μεταφέρει ηλεκτρισμό. Έτσι η επαναστατική αυτή τεχνολογία μπορεί να βρει εφαρμογή σε άπειρες συσκευές και αντικείμενα της καθημερινότητάς μας, κάτι που είναι και το πιο συναρπαστικό.

Η τεχνολογία Touche, αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα την Δευτέρα στο Αustin στο συνέδριο Ηuman Factors in Computin Systems, ενώ ήδη έχει κερδίσει αρκετά βραβεία και διακρίσεις.

[via]

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.