Το δημοφιλές παιχνίδι Angry Birds Space καθώς και άλλες δημοφιλείς εφαρμογές έχουν κριθεί ως ακατάλληλες για χρήση εξαιτίας ενός κακόβουλου server.

Η Apple κατηγορεί έναν κακόβουλο διακομιστή (server) του App Store ότι, μετά την ενημέρωση του iPhone και του iPad μετέτρεψε πάνω από 100 εφαρμογές σε ακατάλληλες για χρήση, συμπεριλαμβανομένου του Angry Birds Space.

Σύμφωνα με την Apple, ο server κατά λάθος συμπεριέλαβε τα ψηφιακά δικαιώματα διαχείρισης του κώδικα DRM, κάτι το οποίο προκάλεσε δυσλειτουργία καθιστώντας ακατόρθωτη την λειτουργία των εφαρμογών. Βέβαια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα έχει επιδιορθωθεί.

Κανονικά η Apple χρησιμοποιεί DRM για την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας των εφαρμογών για τους χρήστες που έχουν πληρώσει γι’ αυτές ή έχουν άδεια ώστε να τις χρησιμοποιήσουν.

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.