Λίγοι μήνες πέρασαν από την τελευταία μεγάλη δικαστική διαμάχη της Samsung. Η εν λόγω μάχη με την Apple στοίχισε στην Samsung 1.1 δις ευρώ. Και πάνω που λέγαμε πως θα ηρεμήσουμε για λίγο καιρό από τα δικαστήρια, έρχεται η Ericsson να ταράξει τα νερά.
Η Σουηδική εταιρία κατέθεσε αγωγή κατά της Samsung στο Αμερικάνικο Δικαστήριο του Τέξας, μηνύοντας στην Κορεάτικη εταιρία για καταπάτηση 24 πατέντων.
Η Ericsson είναι η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής τηλεπικοινωνιακών εξοπλισμών ενώ η Samsung είναι η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων και τηλεοράσεων. Μιλάμε δηλαδή για άλλη μια μάχη γιγάντων.
Η Σουηδική εταιρία αποσκοπεί στον αποκλεισμό των πωλήσεων αρκετών τηλεφώνων της Samsung, συμπεριλαμβανομένων του Galaxy S III και Galaxy Note II, καθώς επίσης και διαφόρων καμερών, τηλεοράσεων και συσκευών Blu-Ray.
Τα “παράπονα” της Ericsson αφορούν την ανανέωση των αδειών της Samsung για τα προϊόντα της, καθώς ζήτησε πολύ μεγάλη μείωση στην τιμή τους. Μάλιστα για να πιέσει την Ericsson, μπλόκαρε τις πρόσβαση της Ericsson στις πατέντες της Samsung. Οι κάτοχοι πατεντών είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να παρέχουν τις πατέντες σε ανταγωνιστές σε φυσιολογικές τιμές.
Από την πλευρά της η Samsung δήλωσε στους NY Times πως προσπάθησε να έρθει σε μια δίκαιη συμφωνία, αλλά οι απαιτήσεις της Ericsson ήταν παράλογες. “Αυτή τη φορά Ericsson έχει ζητήσει σημαντικά υψηλότερες τιμές για το ίδιο χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας,” δήλωσε η εταιρεία. “Δεν μπορούμε να δεχθούμε τέτοιες ακραίες απαιτήσεις, θα λάβει όλα τα αναγκαία νομικά μέτρα για την προστασία από υπερβολικές αξιώσεις της Ericsson.”

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.