Μεγάλη νίκη πέτυχε σήμερα η Apple με την κατοχύρωση μιας νέας πατέντας (US Patent No. 8,223,134) που περιγράφεται ως “η μητέρα όλων των software πατεντών” και η οποία καλύπτει μια πολύ μεγάλη γκάμα λειτουργιών των iPhone και iPad.

H πατέντα ονομάζεται “Portable electronic device, method, and graphical user interface for displaying electronic lists and documents” και διασφαλίζει το περιβάλλον χρήσης της Apple για τα email, τηλέφωνο, camera, video player, browser, widgets, search, notes, maps και σημαντικότερο όλων το multitouch interface της.

 

Τα χαρακτηριστικά αυτά συναντώνται σε κάθε σχεδόν Android/Windows Phone smartphone και tablet της αγοράς και η κατοχύρωση της εν λόγω πατέντας ενδέχεται να αποβεί μοιραία για τους ανταγωνιστές του αμερικανικού κολοσσού.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους χρήστες Android οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το πλάνο κυριαρχίας της Apple δε θα πρέπει να περιλαμβάνει το σβήσιμο όλων των αντιπάλων της από το χάρτη αλλά τον ανταγωνισμό τους. Από την πλευρά της, η Apple δήλωσε ότι θα συνεχίσει να κάνει ότι περνά από το χέρι της για να αποτρέπει τις υπόλοιπες εταιρείες από την κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας της.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.